Sport

Biztosított a jövőjük

A Velencei-tavi Vízi Sportiskola (VVSI) 2012. évi állami támogatása biztosított – hangzott el azon a sajtóbeszélgetésen, amelyet a sportklub agárdi telephelyén rendeztek.

Gál András Levente, a Jó Állam Fejlesztési Koncepció végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, az ország jövő évi költségvetésének újratervezése nem befolyásolja a VVSI állami támogatását, mivel azt költségvetésen kívüli forrásból fedezik. Elhangzott, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és a sportiskolát október 1-től működtető Pro Rekreatione Non Profit Kft. együttműködése révén biztosított az anyagi háttér.    Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, országgyűlési képviselő, kiemelte, sportinfrastruktúra tekintetében nem állunk jól, mert “elmaradtak azok a fejlesztések, amelyek révén ma 21. századi körülmények között sportolhatnának fiatalok, idősek egyaránt”. Örömmel fogadta a helyiek összefogását, amely a VVSI sporttelepeinek felújítását célozza. Úgy fogalmazott, “a környezeti adottságok megvannak, az itt élők támogatják a fejlesztéseket, akkor azokat meg kell valósítani”.

L. Simon László, a térség országgyűlési képviselője, a Velencei-tavi Vízisport Szövetség alelnöke kifejtette, a fejlesztési elképzelésekben szerepel egy 1,8 milliárd forintos beruházás, amelynek keretében a Velencei-tó déli partján lévő sportszálló és valamennyi kiszolgáló létesítmény felújításra kerülne. Deák Csaba, a VVSI ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta, konkrét terveket készítettek, s várják a pályázati lehetőséget, amely várhatóan 2012. második vagy harmadik negyedévében kerül kiírásra a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programban (TIOP). A meglévő épületek felújítása mellett rehabilitációs központ kiépítését célozzák meg, ahol fogyatékkal élő és korai fejlesztésre szoruló gyerekek sportolását biztosítanák. Teljes akadálymentesítést terveznek, amely nem csak az épületek megközelíthetőségére, hanem a sporteszközök speciális kialakítására is kiterjedne. A sportszakmai részről szólva Kovács Zoltán, a sportiskola szakmai igazgatója elmondta, a VVSI három szakosztályában (vitorlázás, evezés, kajak-kenu) összesen 150-en versenyeznek, edzenek. Ezt 1-2 éven belül szeretnék megduplázni, ezért elindítottak egy programot, amely kimondottan a toborzást célozza. Ennek első kézzelfogható eredményei jövő tavasszal várhatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik