Sport

Az ifjú világbajnok hatalmas kudarca

A címvédő brit Amir Khan szombaton pontozással kikapott az amerikai Lamont Petersontól Washingtonban, és elvesztette kisváltósúlyú WBA- és IBF-övét.

2011 egyik legjobb mérkőzésén nagy meglepetésre vereséget szenvedett Amir Khan, és ezzel elveszítette WBA és IBF kisváltósúlyú világbajnoki címeit.

A címvédő Khan szombaton éjszaka Washingtonban Lamont Peterson ellen húzott kesztyűt.

A toronymagas esélyes Khan számára jól indult a találkozó, Petersonra már a nyitómenetben rászámolt a vezetőbíró, azonban az agresszív, végig támadó kihívó magára talált.

A 7. menetben Khantól voltak le pontot lökésért, majd egy hasonló szituációt követően a záró, 12. három percben is pontlevonással büntették állj utáni ütésért a világbajnokot.

A látványos, folyamatos ütésváltásokkal tarkított összecsapás végén Peterson örülhetett, a pontozók 113-112, 113-112, 110-115 arányú megosztott pontozással – egyes beszámolók szerint vitatható módon – őt látták jobbnak.

Peterson friss világbajnokként rögtön két világbajnoki övet csatolhatott a derekára, Khan a 2008-as Breidis Prescott elleni KO-s kudarcot követően először szenvedett vereséget.

Az eredményhirdetés, nyilatkozatok és visszatekintő:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik