Sport

Andrey Pateychuk a WPT Prága bajnoka

Az orosz Andrey Pateychuk az EPT San Remo győzelme után a WPT Prága versenyén is a győzelemig menetelt.

A 22 éves Andrey Pateychuk remek fél éven van túl, bár lemaradt a WSOP Main Event döntő asztaláról, de az EPT San Remo győzelem mindért kárpótolta. Tegnap erre a teljesítményére még egy lapáttal rátett, és megnyerte a WPT Prága főversenyét – írja a Poker.hu.

A még tanuló státuszban lévő orosz Andrey Pateychuk a harmadik helyről kezdhette meg a World Poker Tour Prága fináléját, háromszoros hátrányból várta a döntő kezdését a német Stanislaw Kretzcel szemben.

A döntőben aztán hamar megváltoztak az erőviszonyok, aki előnyből ment allinba, az legtöbbször vesztesen került ki a párbajból, a szerencse erős tényezőként lépett elő, bár természetesen a tudás és tapasztalat nélkül nem is lehetett volna a fináléba jutni.

Mondhatnánk erre, hogy ilyen a póker, és ezt a tényt erősíti például a Benjamin Pollak kiesése, aki floppolt flössével alulmaradt Adria Balaguer riverre megérkező fullja ellen.

Ennek a partinak köszönhetően a Kretz-Pateychuk-Balaguer hármas közel azonos zsetonállásból várhatta a végső hajrát. A hatalmas feszültséget végül Kretz nem bírta, zsetonjai nagy részét Pateychuknak blöffölte át, amivel kialakult a párbaj.

Az első partiban Balaguer hatalmas allin nyert, amivel veszélyben forgott Pateychuk újabb győzelme, de a fiatal orosz játékost nem olyan fából faragták, méretes hátrányát hamar ledolgozta, végül az utolsó partiban A-5-el került allin Balaguer A-J-ja ellen.

A szerencse végül Pateychuk oldalára állt, ugyanis érkezett egy ötös az asztalra, amivel meg tudta nyerni a WPT Prága rekorddöntő versenyét, és bezsebelhette a 450 ezer eurós fődíjat.

A WPT Prága végeredménye:
1.hely: Andrey Pateychuk – 450 000 euró
2.hely: Adria Balaguer – 238 000 euró
3.hely: Stanislaw Kretz – 158 000 euró
4.hely: Benjamin Pollak – 104 000 euró
5.hely: Sigurd Eskeland – 80 000 euró
6.hely: Russell Carson – 63 000 euró

Ajánlott videó

Olvasói sztorik