Sport

Fiatalok, előre!

Az őszi idény utolsó bajnokiját játssza szombaton az újonc Kaposvár ellen a Szeged Beton vízilabda csapata.

Az utóbbi időkben zömében nagy fontosságú nehéz meccset játszott a Szeged Beton Magyar Kupa győztes férfi vízilabda csapata. A pólósok minden egyes interjúban elmondják, hogy mivel komoly keretük van, nem kell egyetlen embernek sem inaszakadtáig vízben lennie. Dr. Vincze Balázs edző ezt még azzal is megfejeli, hogy a könnyebb kategóriába tartozó meccsek esetében néhány játékosának pihenőt ad, helyettük a szegedi utánpótlás legjobbjait küldi a medencébe. Ez egyrészt nagy megtiszteltetés a fiataloknak, másrészt még komolyabb edzésmunkára sarkallja Őket az újabb lehetőség kiharcolására.

Szombaton az újonc Kaposvár érkezik Szegedre. A vendégcsapat még nem érte el a katicabogár szintjét (coccinella septempunctata), vagyis még nincs hét pontja, mint a közkedvelt rovarnak. Egy góllal verték az utolsó helyezett OSC-t (8-7) és döntetlent értek el a Péccsel (7-7), így négy ponttal a 11. helyet foglalják el a tabellán.

Nem túl nagy kockázat tehát kihagyni a keretből Joseph Kayes-t, Aaron Younger-t, Aljosa Kunac-ot, Bálint Gergőt és Török Bélát. Baksa Laci ugyan szerepel majd a jegyzőkönyvben, de Vincze Balázs ezt a meccset Molnár Dávidnak adja.

Az eredmény alakulásától függően játékba kerül Juhász Gergő, Nagy Milán, Márkus Martin és Vincze Márk. Utóbbi játékos névazonossága nem véletlen, Ő ugyanis az edző nagyfia.

A vendégeknél is szerepel majd egy szegedi nevelésű fiatal kapus, Nagy Péter, Aki az előző évi bajnokságban még az NB I/B-s szegedi alakulat kapuját védte.

A mérkőzés szombat este hatkor az újszegedi sportuszodában kezdődik.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik