Sport

Hosszú bombaformában

Hosszú Katinka két számban is minden idők második legjobb yardos eredményét úszta az austini Texas Invitational viadalon.

Hosszú Katinka, az USC (University of Southern California) hallgatója három számban (200 yard pillangó, 200, 400 yard vegyes) győzött a hétvégén, yardos medencében rendezett versenyen.

Közben 200 yard gyorson megjavította az iskolacsúcsot (1:44,01 perc), de a döntőtől két szám ütközése miatt visszalépett.

A római világbajnokság (2009, 400 méter vegyes) aranyérmese a jelek szerint kiheverte a sanghaji vb kudarcát. Austinban először a 400 yard vegyest nyerte meg 3:58,86 perces idővel, ami csaknem egy teljes másodperccel jobb annál az időnél, amellyel tavaly diadalmaskodott az NCAA-bajnokságon. Egyszersmind Hosszú most minden idők második legjobb időeredményét érte el yardos medencében Julia Smits tavalyi nem hivatalos világcsúcsa (3:58,23) után.

„Nagyon örülök az időeredményemnek” – nyilatkozta a 22 éves, negyedéves egyetemista. “Egyéni csúcsra törekedtem, ez sikerült. Az egész csapat jól szerepel, büszke vagyok arra, hogy a Trojans együttesében úszhatok.” A Trojans (Trójaiak) a USC másik neve.

A második versenynapon a 200 yard vegyesen győzött Katka, ideje 1:52,71 perc, ami szintén egyéni csúcs. A harmadik napra maradt a 200 yard pillangó, azt 1:51,03-mal nyerte Dave Salo tanítványa, egyetlen századdal elmaradva legjobbjától, amit tavaly úszott.

Ráadásképpen Hosszú vasárnap úszott még egy 400 m vegyest is, 4.35,76-ot teljesített, ami idei legjobbja 50 méteres medencében.

A bajai hölgy nem indul a szczecini rövid pályás Európa-bajnokságon, de utána az európai csapat tagjaként rajtkőre áll az Egyesült Államok-Európa viadalon, december 16-17-én, Atlantában, tíz további magyar úszó (többek között Cseh László, Gyurta Dániel, Jakabos Zsuzsanna és Kis Gergő) társaságában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik