Sport

Hetényi a finn élvonalban fog védeni

A magyar jégkorong-válogatott és a Jokerit Helsinki fiatal kapusa szerdán fog debütálni a finn első osztályban.

Szerdán délután a Jokerit Helsinki együttese a Lukko Rauma otthonában vendégeskedik, a fővárosiak összeállítása pedig a csapat hivatalos honlapja szerint Hetényi Zoltán nevével kezdődik majd.

A fiatal magyar kapus eddig a másodosztályban tesztelték, a Kiekko-Vantaa hálóját eddig hat találkozón védte, ezekből négyet az övéi nyertek. 92,42 százalékos hatékonysággal állta a sarat.


„Most Zoltánon a sors, mivel a második csapatunknál jó formába lendült és az első keretnél is jól teljesített az edzéseken”
– mondta Erkka Westerlund, a Jokerit vezetőedzője. Hetényi egyébként a nyáron a European Trophy sorozat keretein belül két ízben már beállt a vasak közé helsinki színekben, a finn fél pedig mind a két összecsapást megnyerte. Az első számú kapus, Eero Kilpelainen már jó ideje sérült, helyettese, Frans Tuohimaa pedig egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Szép napokat él meg a magyar jégkorong, ugyanis szerdán hajnalban Kóger Dániel harmadik magyarként debütált az észak-amerikai profi hokiliga, az NHL előszobájának tekintett AHL-ben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik