Sport

Feljelentést tettek a KSE ügyében, bajban a röpisek

A kecskeméti polgármester, Zombor Gábor ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Kecskeméti KSE Kft. számvitele miatt.

A Kecskemét önkormányzatának többségi tulajdonában lévő sportegyesület működését vizsgáló bizottság jelentése alapján Zombor Gábor (Fidesz) polgármester feljelentést tett számvitel rendjének megsértése miatt.

A közgyűlési bizottság vizsgálata, valamint az általa megbízott könyvvizsgáló jelentése alapján az önkormányzat nevében, ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a számvitel rendjének megsértése miatt – jelentette be Zombor Gábor a vizsgálóbizottság szerdai sajtótájékoztatóján.

A városvezető közlése szerint az eddig megismert adatok alapján “vannak olyan szabálytalanságok, amelyek aggályosak”. A bizottság csak egy bizonyos szintig tudott vizsgálódni ezekben az ügyekben, a további lépések már hatóságok jogkörébe esnek – fűzte hozzá.

“Bízom benne, hogy azok a vizsgálóbizottság hatáskörén kívül eső, aggályosnak tűnő tények, folyamatok tisztázásra kerülnek, hiszen a jövőre nézve szeretnénk felelősségteljes megoldást találni a szakosztályok további működésével kapcsolatban” – fogalmazott a polgármester.

Zombor Gábor példamutatónak nevezte, hogy szakmai szempontok szerint tudott működni a vizsgálóbizottság.

Kecskemét önkormányzata 2009-ben alapította többségi tulajdonosként az NB I-es kosárlabda-, kézilabda- és röplabdaszakosztályt működtető Kecskeméti KSE Kft.-t.

Nemrégiben derült ki, hogy a három szakosztályt működtető kft. jogtalanul fizetett ki 64 millió forintot reklámcélokra egy olyan cégnek, amelynek nem is volt ilyen tevékenysége.

A röplabdázók október óta nem kapnak pénzt
A kecskeméti röplabdacsapat 3-0-ra kikapott a Kaposvártól a vasárnapi kecskeméti rangadón. Az egyik játékost, Tóth Gábort az edző lecserélte, és mint ahogyan a Petőfi Népe című megyei lap írja, a háttérben az áll, hogy nem evett normálisan, rosszul lett. A csapat október óta nem kap fizetést.
– Csak annyit tudok, hogy Gábor már az első játszma után jelezte, nem érzi jól magát, kapott is egy csokoládét – mondta Gyurkó Sándor szakmai igazgató a lapnak. – A KSE körül folyó vizsgálatok miatt nem kaptuk meg az önkormányzat második félévés támogatását, így október elején volt utoljára fizetés.
A csapat tagjai hétköznap egy étterem támogatásaként kapnak ebédet, vasárnapra ez nem érvényes. A mérkőzés előtti átmozgatáson Tóth Gábor tényleg megkért arra, hogy megehessen néhány szelet zsíros kenyeret abból az adagból, amit a mecsek után fogyasztanak el a játékosok. Lehet, hogy a csapat irányítója valóban felélte tartalékait?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik