Sport

Nagy siker a Kis-Antillákon

A magyar One Dream katamarán második helyen futott be kategóriájában a világ legnépszerűbb Atlanti-óceánt átszelő vitorlásversenyén.

A 270 hajóból álló mezőny legjobbjai már célba értek a Kis-Antillákon lévő Saint Lucia szigetén, így bizonyossá vált, hogy a Bossányi Zsolt vezette Lagoon 440-es típusú One Dream nevű katamarán kategóriájában a második helyen végzett – írja a Magyar Nemzet.

A csapat tagja volt még Bossányi kapitány mellett Nagy Zoltán, Tarnai Bernadett, Kerékgyártó Béla és Szabó Norbert. A One Dream legénysége saját honlapján úgy fogalmazott, hogy álom vált valóra, amikor “tizenöt nap hajózás, 2900 tengeri mérföld, számos műszaki probléma és alvás nélkül eltöltött ékszaka után” karibi idő szerint reggel 6 órakkor kezdték meg a kikötést St.Lucia egyik marinájában, ráadásul a patinás verseny második második helyén végezve. Támogatók és szponzorok hiányában a magyar legénységnek nem volt tartalék felszerelése, (vitorlák, korlátlan használatú kommunikációs eszközök), amely a mezőny jelentős részének rendelkezésére ált, ezért is különösen értékes a dobogós helyezés A brigád most egy jól megérdemelt pihenőnapot tart.

Ezt megelőzően legutóbb, 2003-ban Fa Nándor és Láng Róbert irányítása mellett született kimagasló magyar siker ezen a versenyen. Az akkori tízfős alakulat egy komolyabb hajóval az abszolút értékelésben szerezte meg a harmadik helyet.

Az Atlantic Rally for Cruisers (ARC) verseny november 20-án indult a kanári-szigeteki Las Palmasból.

Előkészületek és rajt a versenyen:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik