Sport

Balmazújvárosban játszik a Pick Szeged

Szerdán 18 órakor a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata idegenben, a König-Trade-Balmazújváros KK otthonában lép pályára a magyar kupa nyolcaddöntőjében. A továbbjutás egy meccsen dől el.

A hazai együttes Debrecenben, a Hódos Imre sportcsarnokban játssza a meccseit, az NB I/B-s csapat a Keleti csoportban jelenleg az ötödik helyen áll. Az előző körben nagy meglepetésre a BB-liga sereghajtóját, a Mezőkövesdet búcsúztatta, méghozzá magabiztos, 30–20-as győzelemmel.

A Koppenhága elleni BL-meccs nem múlt el nyomtalanul, Frantisek Sulc súlyos könyök- és csuklósérülést szenvedett – Szabó István csapatorvos elmondta, hogy legalább 10 napot ki kell hagynia –, Buday Dániel térde, míg Lékai Máté csuklója sérült meg. A kőkemény viking védelem rendesen szétverte a Pick Szegedet. A keddi edzéseket Mikler Roland kapus is kihagyta, a válogatott hálóőr belázasodott. Törő Szabolcs, a Pick válogatott szélsője térdműtéte után lábadozik.

– Minden megfelelően alakul, szépen gyógyul a lábam, nem vizesedik. Mától már végre kocoghatok, elkezdhetem a mozgást. A lényeg, hogy meglegyen továbbra is a türelem a felépülésem iránt, és akkor januártól teljes erőbedobással edzhetek – nyilatkozta Törő Szabolcs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik