Sport

A Beton a bajnokságban törhetetlen

Szauna fogadta a szurkolókat az újszegedi sátor alatt és forró hangulat. Ez utóbbit nem a vízgépész, hanem a több, mint hatszáz drukker biztosította.

Na ezt a hangulatot hűtötte le a vendég alakulat, mert Dr. Steinmetz Ádám már a 20. másodpercben jogos büntetőt harcolt ki, amit Boskovic annak a rendje és módja szerint bevágott, Kiss Csaba válaszolt, de a továbbiakban minden a Vasasról szólt. A hazaiak ugyanis elpuskázták a pestiek meg bevágták a fórokat, előbb Boskovic, majd Kiss Gergő. Mielőtt bárki a kardjába dőlt volna hazai oldalon, jött Molnár Papesz, először átejtette hat méterről Barabást, majd egy megúszás után vágta be akcióból Török kiváló passzát, s mint Aki jól végezte dolgát, kiment a medencéből. Juhász Zsolt fórból már a Szeged oldalára billentette a mérleget. Jobban nem tudott a Szeged elhúzni, mivel Katonás belőtt egy fórt, így döntetlennel zárult a félidő, melyben a vendégek elvesztették az idősebb Steinmetzet, dumáért cserével végleg.

Fordulás után Török Béláról szólt a negyed, előbb előnyből, majd Steinmetz Ádám gólja után akcióból lőtte ki a hosszú felső sarkot, nem adva esélyt Barabás kapusnak. Boskovic is akciógólt lőtt, de a negyed utolsó villanása Somogyi Balázsé volt, így a hazaiak vezettek 7-6-ra. Az utolsó játékrész előtt már nem volt a vízben Turzai sem a hazaiak oldaláról. A  „ csillagszóró” folytatódott a végjátékban is. A vendégeknél Takács, a hazaiaknál a két páros kiállításban is részes Molnár, valamint Bálintnak jött össze a három büntető pont. Azért történt más is. A két „hetes” vagyis Hegedűs és Kiss Gergő kétszer is betalált, de az utolsó szó jogán, csak úgy, mint a harmadik negyedben megint Somogyi bomba következett, s erre már nem jött válasz a Vasastól, így a hazaiak hozták a hazai „kötelezőt” s már pontelőnnyel vezetnek a tabellán. De igazán csak akkor örülnek majd a mai sikernek, ha december 14-én a BL-ben is legyőzik a nagy riválist.

 

Szeged Beton VE-TEVA Vasas UNIQA 10-8 (1-3, 2-1, 3-2, 3-2)
600 néző. Vezette: Németh, Vojvoda
Szeged: BAKSA – Kiss Cs. 1, Kunac, Turzai, Kayes, SOMOGYI 2, Hegedüs 2. Csere: Younger, Juhász 1, TÖRÖK 2,  Dr.MOLNÁR T. 2, Varga P., Edző: Dr. Vincze Balázs
Vasas: Barabás – KISS G. 3, Takács B., Dr. STEINMETZ Á. 1, Brguljan, Katonás 1, BOSKOVIC 3.Csere: Vörös,  Dr. Steinmetz B., Vámos, Fazekas, Fülöp. Edző: Földi László
Emberelőny: 15/5 ill. 10/5. Ötméteres: ill. 2/2.
Kiállítás: Steinmetz B. (cserével végleg 14. perc) Kipontozódott: Turzai (22. perc), Bálint (25. perc), Molnár (26. perc), Takács (28.perc)

 

Dr. Molnár Tamás: Harcos meccs volt sokat raktunk bele, de keveset vettünk ki a fórok szempontjából. Jó Vasast győztünk le, de nem lesz sétagalopp a jövő szerdai BL meccs.

Dr. Steinmetz Ádám: Ma jobb volt a Szeged, bennünk még munkált a szombati szolnoki meccs fáradtsága, viszont jövő szerdán győzni jövünk Szegedre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik