Sport

Vereség a dánoktól, de maradt esély a továbbjutásra

Csupán egy negyedórán keresztül játszott a franciák elleni formában a szegedi alakulat. Nagy érdeklődés előzte meg a vasárnap délutáni mérkőzést, lévén egy esetleges hazai győzelemmel visszajöttek volna a továbbjutási esélyek.

Ebből azonban nem lett semmi. Álmosan kezdtek a mieink. Mikler Roland semmilyen segítséget nem kapott a védelemtől, így nem csoda, hogy nem találkozott szemből a labdával. Skalicki mester már hét perc 33-nál ledobta a zöld táblácskát a zsűri asztalra. Addigra 4-8-at mutatott a tábla. Kapust cserélt, összekapta a srácokat és a Pick megindult felfelé. Tatai két bravúrja és két kapufás vendéglövés elég volt a fordításhoz. Tíz perc alatt, ugyanis 8-3-as rohammal 12-11-re fordított a hazai alakulat. Sajnos nem tudtak ellépni a kicsit megroggyant dánoktól, mert Magnus Andersson jó időben kért időt, s a két helvét úriember is elkezdte erőn felül tisztelni a dúsgazdag vendégeket. A két kiállítás alatt visszavette a vezetést a Kobenhavn. Szünetig azonban nem tudtak ellépni a vendégek.

A fordulás után azonban a dánok felkeményítették a védekezésüket, tehették, hisz a két sípmester csupán a 36. percben állította ki először a kőkemény René Toft Hansent. De ez sem segített, hisz a helyzetek kimaradtak, így a szuper lövő formát mutató Mikkel Hansen és az izlandi balkezes óriás Stefansson góljaival, öttel elmentek a vendégek, s ezt gyakorlatilag az utolsó négy percig tartották. Akkor elsősorban Antónió Pribanic lerohanásos góljaival felzárkózott a Szeged, de kettőnél közelebb kerülnie már nem sikerült.

Mivel volt jobb ezen a délutánon a dán gárda? Keményebb harcosabb, igaz időnként arcosabb is volt. A két helvét sporttárs tudását pedig meghaladta a rangadó, ahogy azt az ellenőr Dragan Nachevski is elmondta. Ő megtehette, testvérével olyan meccseket vezetett, amilyet a két svájci még nem is látott. De ez már más kávéház. Azon viszont érdemes lenn elgondolkodni, hogy a hazai bajnokságban keménységéről ismert Dr. Czina József az első percben kapott sárga után egyetlen kétperces büntetést sem kapott!

 

Pick Szeged – AG Köbenhavn 31-34 (17-19)
3000 néző. Vezette: Buache, Meyer (svájciak)
Pick Szeged: Mikler – Prodanovic 1, Zubai 1, Dr. Czina, BUDAY 8/6, Vadkerti 3, Lékai 2. Csere: Tatai (kapus), ANCSIN 5, SULC 8, Bajorhegyi PRIBANIC 3.  Vezetőedző: Skaliczki László.
Köbenhavn: Hvidt – EKBERG 6, STEFANSSON 4, R. Toft Hansen 4, BOLDSEN 4, M. HANSEN 9, SIGURDSSON 4. Csere: Ege (kapus), Jörgensen, Gudjonsson 1, Hundstrup 1. Vezetőedző: Magnus Andersson.
Hétméteres: 5/5, ill. 3/3. Kiállítás: 4 ill. 8 perc.

 

, H. T. Hansen 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik