Sport

A Kaposvár nyerte a röplabda-bajnokság rangadóját

A Fino-Kaposvár 3-0-ra nyert a Kecskemét otthonában a férfi röplabda NB I. vasárnapi mérkőzésén.

Kecskeméten is nyert, így továbbra is veretlenül első a férfi röplabda NB I-ben a Fino Kaposvár legénysége. A somogyiak a vártnál is biztosabban, 3-0 arányban győzték le legnagyobb riválisukat.

A kaposváriak teljes csapattal készültek az alapszakasz legnagyobb rangadójára, míg a kecskeméti együttesből hiányzott a sérült Csoma Krisztián. A találkozó előtt a Fino vezetése ünnepélyes keretek között elbúcsúztatta a feladó Kaszap Tamást, aki Olaszországba igazolt, és hétfőtől az A1 Ligában szereplő Acqua Paradiso Monza Brianza gárdájában folytatja pályafutását.

Az első szettben főként Nacsa Gábor és Gergye Roland termelte a pontokat, a vendégek az első játszmalabdát értékesítették, így kialakult a 19:25-ös végeredmény.

A térfélcsere után az alföldiek igyekeztek lelassítani a játékot, de 18-18 után megtört a lendület, a Fino Geiger András vezérletével egymás után öt pontot szerzett, Szabó Alpár nagyszerű blokkja pedig pontot tett a küzdelem végére (19:25).

A harmadik játékrészben először vezetett a Kalo-Méh a Fino ellen; igaz, csak 2:1-nél. A kaposváriak gyorsan beleerősítettek, és előbb Szabó Alpár osztott ki néhány mintaszerű blokkot, majd Gergye Roland foghatatlan szervája juttatta még kedvezőbb helyzetbe csapatát. A szett derekán már megnyugtató volt a vendégek előnye, és a fiúk a végén sem engedtek ki. Geiger András vízfakasztó ütésével meccslabdához jutott a társaság, az utolsó támadást pedig – Kaszap remek feladása után – Szabó Alpár váltotta pontra (18:25).

A kaposváriak magabiztosan és teljesen megérdemelten szerezték meg újabb győzelmüket, és legnagyobb riválisuk otthonában erősítették meg vezető helyüket a tabellán.

Gyurkó Sándor: Szerettünk volna jól szerepelni a mai mérkőzésen, de a nyitásban és a nyitásfogadásban is fölénk nőtt a Kaposvár. Jelen pillanatban itt tartunk, de mindent megteszünk, hogy a folytatásban megnehezítsük majd a Fino dolgát.

Demeter György: Az elejétől a végéig odafigyeltünk, így magabiztosan nyertünk. Gratulálok a fiúknak, fontos győzelmet arattunk. Kaszap Tamásnak ezúton is toábbi sikereket kívánok a csapat tagjai és a klub vezetői nevében is.

Eredmények – röplabda NB I.
Férfiak:
Kalo-Méh Kecskemét – Fino Kaposvár 0-3 (-19, -19, -18)
Vegyész RC Kazincbarcika – Sollight Nyíregyházi Férfi Röplabda Klub 3:0 (21, 18, 20)
Budai XI SE – Aluprof TF Budapest 0:3 (-15, -19, -21)
MAFC-BME MAPEI – Szolnoki Főiskola RKSI 3:1 (20, 20, -17, 12)
Nők:
TEVA Gödöllői RC – Tatabányai Volán SE 3:0 (20, 6, 15)
BITT Kaposvár – Szolnoki Főiskola RKSI (női) 2:3 (15, -19, 21, -21, -12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik