Sport

Nem sikerült a bravúr a Kosársulinak

Nem tudott győzni a Salgótarján otthonában az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli az NBI/B csoportos bajnokság pénteki játéknapján. A kék-sárgáknak semmi sem jött össze, mintha bedeszkázták volna a gyűrűt.

Jól kezdtek Vasék az előző idényben még “A” csoportos Tarján ellen – 5 perc után 8-11 volt az állás. Ettől kezdve viszont egyértelműen a hazaiak voltak a jobbak, és 25-13 lett az eredmény. Mintha bedeszkázták volna a gyűrűt, minden vásárhelyi dobás kijött. Utasi zárótriplája kicsit azért visszahozta a reményt.

 

A második negyed elején Vas és Czibere végre betalált (35-29), de utána ismét csak rossz dobások következtek. A lassan, körülményesen kosarazó rutinos házigazdák se játszottak jól, de hibátlanul büntetőztek – így fokozatosan elhúztak. A félidő végeredménye 43-30 lett.

 

A harmadik 10 perc volt a mélypont Utasiék játékában. Hiába védekeztek jól, hiába vezettek lendületes, jó támadásokat, a legtisztább dobóhelyzetek is kimaradtak. A Salgótarján szép lassan, de biztosan elhúzott – és megnyerte a meccset. 62-38 volt az állás a 30. percben.

 

Az utolsó negyedben nagyot küzdött a Kosársuli: jól védekeztek, leszedték a lepattanókat, labdákat szereztek és a Kis Gergő-Czibere duó végre ponterős volt. Ez azonban már csak az eredmény kozmetikázására volt elég: a hazai csapat közepes játékkal is simán nyert. 74-58 lett a végeredmény.

 

Salgótarjáni KSE – EnterNet Vásásárhelyi KS 74-58 (25-16, 18-14, 19-8, 12-20)

Salgótarján, 200 néző – vezette: Balogh L. és Kapusi G.

 

Kosársuli: Szilágyi 2, Utasi 6/3, Vas 13/6, Mócsai 6, Kukla 9,

csere – Babut 1, Czibere 13/3, Vejinovics 2, Schéda, Kis G. 6

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik