Sport

Holland siker fogathajtásban a Lovas Világkupán

Közönségsiker mellett zajlott a Papp László Sportarénában az 5. Lovas Világkupa szombati versenysorozata.

Több ezer néző látogatott ki szombaton a Papp László Sportarénába, az 5. Lovas Világkupa látványos show-műsoraira, illetve a fogathajtók bemelegítő versenyére és a díjugratók Vk-fordulójára.

A fogathajtók bemelegítő versenye a vasárnapi Vk-forduló indulási sorrendjét határozta meg. A hétfős mezőnyben öt világbajnok indult, köztük Lázár Zoltán és Dobrovitz József.

A győzelmet a holland Koos de Ronde szerezte meg a címvédő, ausztrál – és magyar tulajdonú fogatot hajtó – Boyd Exell előtt. Dobrovitz harmadik, Lázár Zoltán pedig negyedik lett.

A magas színvonalú show-műsorok sorából is kiemelkedett Lorenzo szabadidomításos bemutatója. A “Repülő franciának” a magyar Puszta-ötös ihlette világszáma egyedülálló: a hátsó két lovon állva négy pár lóval ugrat akadályokat teljes sebességre kapcsolva, többször a menetiránynak háttal.

Nagy sikert aratott a pónik galoppversenye és Kassai Lajos lovasíjász produkciója, s kiváló hangulatot teremtett a country zenével és pirotechnikai bemutatóval fűszerezett western-show. Könnyed kikapcsolódást nyújtott az úgynevezett Ride and Drive verseny, melynek során az indulók díjugratásban és autóvezetésben mérték össze tudásukat. Ezt a számot számos világsztár dublőre, ifjabb Juhász László nyerte egy öttusázót, a már visszavonult Sárfalvi Pétert megelőzve.

A nap zárásaként a díjugratók Vk-fordulóját rendezik.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik