Sport

Gál, Kovács és Szabó is továbbjutottak Prágában

További három magyar játékos csatlakozott az 1/a napról továbbjutó Miklós Csabához a WPT Prága versenyén.

A hivatalosan is rekordmezőnyt összeboronáló World Poker Tour, azaz a WPT Prága versenyének 1/b versenynapján három magyar játékos jutott tovább, így a második napon négyen küzdhetnek meg a győzelemért – írja a Poker.hu.

Az 1/a napról Miklós Csaba jutott tovább egyedüli magyarként a második napra, akihez csatlakozhat az online profi Kovács „and217” András, Gál Ferenc és Szabó Zoltán is. Mindhárman az élmezőnyben végeztek, ami remek teljesítmény volt a rendkívül erős mezőnyben.

Bár természetesen most is akadtak olyan játékosok, akik még a szabályokkal sem voltak tisztában, mint például az a bolgár játékos, aki rátámadt (szavakkal) Kovácsra, hogy rosszul tudja meddig lehet emelni. Persze magyar zsugásunknak volt igaza, az asztalnál ülő többi pókeres már készítette is a pénztárcáját, hogy egy jó fogadást megkössenek a bolgárral.

Végül a játékos meghunyászkodva, de végül is belátta, hogy nyert a „túlerő” ellene, de az után is még jó sokáig duzzogott magában. Azért nem semmi teljesítmény egy ilyet mutatványt előadni egy 3500 eurós versenyen.

Ha már a nevezési díjról szó esett, akkor a nyereményalap mellett sem mehetünk el, amely végül a rekordszámú induló (568) mellett 1 753 200 euróra nőtt. Utoljára a WPT Bécs versenyén indultak el 500-nál többen, akkor 555-en próbálkoztak, amely rekord most Prágában megdőlt.

A végső győztes 450 ezer euróval gazdagodik majd, mely remélhetőleg az egyik magyar játékosunk zsebébe fog vándorolni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik