Sport

Ferrer maratoni meccsen törte meg Del Potrót

David Ferrer 2-1-es szetthátrányból fordított Juan Martin Del Potro ellen a Davis Kupa Világcsoport döntőjének második egyes mérkőzésén, pénteken.

A világ talán legalulértékeltebb játékosa David Ferrer. A hatalmas szívvel és robotmentalitással megáldott elnyűhetetlen maratonista pénteken megmutatta, miért. Miután Rafael Nadal egyoldalú meccsen kalapálta el Juan Monacót, az idei döntő vízválasztó összecsapása következett a sevillai Olimpiai Stadionban, hiszen a két csapat egymáshoz legközelebb álló két játékosa lépett a salakra: a világranglista ötödik Ferrer és a tizenegyedik helyezett Juan Martin Del Potro.

Az első szettben mindketten alapvonali csatára rendezkedtek be, főleg fonák oldalon ment a “maszatolás”, ebből rendre a spanyol jött ki győztesen, így negyvenhárom perc alatt, 6-2-re vitte el az első etapot.

A nyitó felvonás elvesztése azonban nem törte meg a dél-amerikaiak legjobbját. Sőt, talán tehermenetesítette is: elkezdett agresszívan gyorsítani, adogatása és kőkemény tenyerese egyaránt működött, a játszma rövidítésében pedig végig előnyben játszva, hetvenhét perc alatt kiegyenlített.

Úgy tűnt, a harmadik szett megpecsételi a derbi sorsát, mert Ferrer korai brékkel 3-1-re lépett el, Del Potro fáradtnak látszott, de korántsem adta még fel. Magasabb fokozatba kapcsolt, és futószalagon szállította a nyerőket, öt game-et nyert zsinórban, a vége 6-3 és 2-1 Argentína javára.

A negyedik felvonásban, 4-4-es állásnál a korábbi US Open-bajnok “Delpo” pár pontra volt a győzelemtől, de Ferrer higgadt maradt, és tovább zakatolt. Előbb behúzta adogatójátékát, majd térfélcsere után több csúnya hibába kényszerítette a remegő kezű argentint, és 6-4-gyel kiharcolta az ötödik szettet.

A döntő játszmára már egy felőrölt, megtört Del Potro jött ki, Ferreren viszont a fáradtság legapróbb jele sem látszott, gyorsan elhúzott 5-1-re, és bár elsőre nem tudta kiszerválni a meccset, másodszorra már pontot tett a négy óra és negyvenhat perces ütközet végére.

Győzelme azt jelenti, hogy Spanyolország 2-0-ra vezet a vendég Argentína ellen. A hispánok már szombaton ünnepelhetnek, ha a Fernando Verdasco/Feliciano Lopez duó nyer a David Nalbandian/Eduardo Schwank páros ellen.

Az első nap összefoglalója:

Eredmény – Davis Kupa, Világcsoport, Döntő
David Ferrer – Juan Martin Del Potro 6-2, 6-7, 3-6, 6-4, 6-3
Rafael Nadal – Juan Monaco 6-1, 6-1, 6-2
A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0, Spanyolország javára.
Szombaton 16:00-tól (Sport2, ÉLŐ):
Verdasco/Lopez – Nalbandian/Schwank

Ajánlott videó

Olvasói sztorik