Sport

Argentína életben maradt

Még nem ünnepelhetnek a spanyolok a Davis Kupa Világcsoportjának döntőjében, mivel a Nalbandian/Schwank duó legyőzte a hazaiak párosát szombat délután.

Tegnap egy tükörsima edzőmeccset és egy klasszikus salakos derbit láthatott publikum a sevillai Olimpiai Stadionban, így a mai nap fő kérdése az volt, hogy lesz-e még tétje a vasárnapi Rafael NadalJuan Martin Del Potro rangadónak.

A legutóbbi tizenegy közös fellépéséből tizet elvesztő Fernando Verdasco/Feliciano Lopez páros ma sem fogott ki jó napot: a Davis Kupában hagyományosan jól szereplő David Nalbandian és újdonsült társa, az egyéni világranglista százharmincnegyedik Eduardo Schwank, két óra alatt, három sima szettben nyerte meg a dél-amerikaiak számára kritikus fontosságú összecsapást.

Mindketten stabilan játszottak, egyszer sem vesztették el adogatásukat, míg a balkezes duót ötször is brékelték. Főleg Verdasco volt nagyon bizonytalan: számos rontással és rettentő gyenge röptejátékkal ajándékozta meg Tito Vazquez csapatát.

Az argentin kapitány büszkén nyilatkozott a mérkőzés után, látva fiai lehengerlő teljesítményét, és elmondta, hogy még közel sem adták fel ezt a párharcot, hiszen “ha valaki elkaphatja Rafael Nadalt, akkor az Juan Martin Del Potro”. – vélte a szakember.

Eredmény – Davis Kupa Világcsoport, Döntő
Nalbandian/Schwank – Verdasco/Lopez 6-4, 6-2, 6-3
A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1, Spanyolország javára.
Vasárnap 13:00-tól (Sport2, ÉLŐ):
Rafael Nadal – Juan Martin Del Potro
David Ferrer – Juan Monaco

Ajánlott videó

Olvasói sztorik