Sport

Tovább tart a Philadelphia Eagles vesszőfutása

A bukdácsoló "álomcsapat" ezúttal a Seattle Seahawks otthonában maradt alul az NFL 13. játékhetének péntek hajnali rangadóján.

A két 4-7-es mérlegű gárda egyaránt fájó hazai vereséggel hangolt az eheti Thursday Night Footballra: a Seattle előnyből kapott ki a tartalékos és nem túl acélos Washington Redskinstől, a Phillyt pedig Tom Brady és a Patriots oktatta.

Ma éjjel a hazaiak kezdtek jobban. A kiváló formában lévő Seattle-futó, Marshawn Lynch tarthatatlan volt. Az első félidőben kétszer verekedte át magát a komplett Eagles-védelmen, mindkétszer touchdown lett a vége.

LeSean Mccoy 1 yardos TD-futásával ugyan feliratkoztak a vendégek az eredményjelzőre, de Steven Hauschka 49 yardos mezőnygóljával ért véget a játékrész, így 17-7-es, hazai előnnyel mehettek szünetre a felek.

Fordulás után Tarvaris Jackson 11 yardos passzát Golden Tate kapta el a célterületen belül, 24-7-re növelve a különbséget.

McCoy 2 yardos, furcsa elkapásával megint közelebb jött a Philadelphia, a negyedik negyedes feltámadások mesterével, Vince Younggal úgy tűnt, lehet még visszaút.

Ám a 28 éves irányító összeomlott a nyomás alatt, kétszer is csúnyán elszórta a labdát az utolsó felvonásban, az egyikből David Hawthorne 77 yardos visszahordott touchdownt jegyzett, mellyel megpecsételte az Eagles sorsát, és beállította a 31-14-es végeredményt.

A meccs embere Marshawn Lynch a maga 148 futott yardjával és két TD-jével.

A megállíthatatlan futó első péntek hajnali TD-je:

Eredmény – NFL, alapszakasz, 13. hét
Seattle Seahawks – Philadelphia Eagles 31-14 (7-0, 10-7, 7-0, 7-7)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik