Sport

Drámai csatában nyert a Nashville

A Predators tizenegy gólos meccsen verte a Vancouvert az észak-amerikai profi jégkorongligában.

Az NHL csütörtöki játéknapjának leggólgazdagabb mérkőzését Vancouverben rendezték, ahol a hazai pályán szereplő Canucks az első harmadban háromszor is kapitulált a vendég Nashville Predators ellen, és csak egyszer tudtak válaszolni.

A második harmad első felében aztán valósággal szárnyalt a Vancouver: Daniel Sedin egy emberelőnyös találattal nyitotta a játékrészben születő gólok sorát, amelyhez aztán újabb hármat pakoltak hozzá. Kicsit túllépve a meccs felén már 5-3-ra vezettek a hazaiak, de innentől kezdve képtelenek voltak újra betalálni.

A Nashville viszont nem volt rest, még a második harmadban kiegyenlítettek, majd bő egy perccel a rendes játékidő vége előtt Mike Fisher a győztes találatot is megszerezte, a Predators így 6-5-re diadalmaskodott.

Gólgazdag meccsen nyert a Nashville:

Szintén sok gól született a Carolina Hurricanes otthonában, ahol a sorozatban negyedik meccsét megnyerő New York Rangers 5-3-ra kerekedett felül.

A Keleti főcsoportban élen álló Pittsburgh Penguins eközben újabb sikert könyvelhetett el, miután 2-1-re nyerni tudtak a Washington Capitals vendégeként.

Jól megy a Pingvineknek:

A Montreal Canadiens sorozatban hatodik alkalommal kapott ki a San Jose Sharks otthonában. A kanadai együttes utoljára 1999. november 23-án győzött riválisa vendégeként.

A Florida Panthersnek hasonlóan rossz a mutatója a Los Angeles Kings ellen: a Párducok most megszakítás nélkül hetedszer kaptak ki a Királyoktól, és 2002. november 27-e óta tart ez a sikertelen széria.

Eredmények – NHL

Washington Capitals-Pittsburgh Penguins 1-2
Carolina Hurricanes-New York Rangers 3-5
Winnipeg Jets-Phoenix Coyotes 1-0
Dallas Stars-Ottawa Senators 3-2
Calgary Flames-Columbus Blue Jackets 3-4, szétlövés után
Vancouver Canucks-Nashville Predators 5-6
Los Angeles Kings-Florida Panthers 2-1
San Jose Sharks-Montreal Canadiens 4-3, szétlövés után

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik