Sport

“Ez óriási szívás” – elmarad Erdei világbajnoki meccse

Súlyos kézsérülése miatt Erdei Zsolt nem tud kiállni december 31-én a címvédő amerikai Tavoris Cloud ellen az IBF félnehézsúlyú világbajnoki címéért.

“Megsérült Erdei Zsolt jobb keze Németországban, az első sparringolással töltött hét végén – áll a veretlen magyar ökölvívó menedzsmentjének pénteki közleményében. – Az orvosi kezelés ellenére a világbajnok ökölvívó nem javult, az orvosok 4-6 hét pihenést javasoltak, ami lehetetlenné teszi, hogy folytassa a felkészülést és ringbe léphessen a december 31-én Tavoris Cloud elleni világbajnoki címmeccsen.”

A korábban a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú és a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú világbajnoki címét is birtokló magyar bokszoló 34. profi mérkőzésére a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) övéért Anaheimben került volna sor.


“Ez óriási szívás
– nyilatkozta Erdei a közlemény szerint. – Nagyon jó kondícióban, csúcsformában voltam fizikálisan. Az első sparring hetem nagyon jó hangulatú volt és az edzőm, Fritz Sdunek még jobban felpörgette a harci kedvemet. Nagyon elégedett volt azzal, ahogy “játszadoztam” az ellenfeleimmel! Aztán csütörtök este megtörtént a baleset. Hirtelen fájdalom hasított a jobb kezembe, ami egyből feldagadt. Az orvos azt javasolta, pihentessem az edzést 5 napig, hogy meglássuk javul-e, reagál-e a kezelésre, de a szünet utáni óvatos, szabályozott edzést követően is még mindig erősen jelentkezett a fájdalom… Jelenleg szeretném feldolgozni a sérülésem tényét, ami nem egyszerű, és várjuk, mik lehetnek a fejlemények, a csapatom és promóterem folyamatosan ezen dolgozik.”

Az amatőrök között is világbajnok 37 éves bokszoló hétfőn sajtótájékoztatót tart, melyen bővebben beszél majd sérüléséről, illetve jelenlegi helyzetéről.

Ajánlott videó