Sport

Rátgéber lehet a férfikapitány

Rátgéber László is beadta pályázatát a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

Az MKOSZ mind a férfi, mind a női kapitányi posztra pályázatot írt ki azok után, hogy a sikertelen Eb-pótselejtezők hatására az elnökség egyik válogatott szövetségi kapitányának sem hosszabbította meg a mandátumát. A pályázatok beadási határideje november 30. volt, a jelentkezési lehetőség lezárult, első lépcsőben a szövetség szakmai bizottsága véleményezi a pályázatokat – hétfőn.

Ezt követően jövő pénteken dönt az elnökség a kapitányok személyéről. Információnk szerint a férfi válogatott szövetségi kapitányi posztjára – számos más jelentkező mellett – Rátgéber László is pályázik. Értesülésünket a mesteredző nem kívánta megerősíteni, de nem is cáfolta.

Ami a női kapitányi posztot illeti, annak – ismét csak meg nem erősített információnk szerint – a Good Angel Kosice Euroliga-csapat szakvezetője, Stefan Svitek, azaz a magyarul is kiválóan beszélő Svitek  István a várományosa, már amennyiben az elnökség így dönt.

Rátgéber, mint ismeretes, tizenöt éven át irányította a Pécs női csapatát, kilenc-kilenc bajnoki és Magyar Kupa-elsőség fűződik a nevéhez, továbbá háromszor bevitte csapatát az Euroliga négyes döntőjébe. Oda, ahol 2009-ben a Szpartak Moszkva csapatával sikeresen szerepelt, akkori csapatát a csúcsra juttatta, majd egy évre rá a Fenerbahcéval török bajnok is lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik