Sport

Nincs elnöke a tatai kéziklubnak

A Tatai Honvéd Atlétikai Club (THAC) közgyűlésén az önkormányzat jelöltjére egyenlő számú igen és nem szavazat érkezett.

Korábban a THAC a férfi kézilabda NB I.-ből való visszalépést tervezte, mert elfogytak a szakosztály forrásai. Az önkormányzat 50 millió forintos támogatást szavazott meg a klubnak, de legnagyobb szponzorként az átutalást ahhoz kötötte, hogy elnököt jelölhessen a szervezet élére, ezért a korábbi elnök november utolsó napján bejelentette lemondását – mondta el Michl József (KDNP) polgármester.

“Elég volt abból, hogy a THAC elnöke az orrunknál fogva vezessen bennünket. Nem tukmáljuk tovább a klubra az önkormányzat pénzét, a decemberi testületi ülésen a kérdés végleges megoldására teszek javaslatot” – fogalmazott a polgármester, majd hozzátette, az egyesületnek az önkormányzat gyorssegélyként hét millió forintot adott át a kézilabdacsapat tagjainak és dolgozóknak bérére. “Mivel nincsenek információink a bérekre átadott pénz felhasználásáról, nagyon remélem, hogy az összeg hiánytalanul megvan a klubnál” – fogalmazott.


Komáromi Lajos
, a THAC lemondott elnöke elmondta, a közgyűlésen titkos szavazáson az önkormányzat jelöltje 12 igen és 12 nem szavazatot kapott, így nem sikerült elnököt választani. A küldöttek 17 nem és 7 igen szavazattal azt a személyt sem választották be a vezetésbe, akit az önkormányzat a bérekre átadott pénz felhasználásának ellenjegyzésére delegált.

“A választás eredményét látva a lemondásomat fenntartom és nem is jelöltetem magam újra” – fogalmazott Komáromi Lajos, majd elmondta, a rendkívüli tisztújító közgyűlést december kilencedikére hívta össze, addig a klubot az elnökség irányítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik