Sport

Idegenben nyert a Sopron az Euroligában

A Tarbes otthonában nagyon fontos Euroliga-győzelmet aratott az Uniqa Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata.

A Sopron együttesének életbevágó volt a franciaországi mérkőzés, hiszen a továbbjutáshoz minden egyes győzelemre szükség van.

A két együttes korábbi mérkőzésén magabiztosan nyert Székely Norbert együttese. A mieink szakvezetője így készült a találkozóra: “gyors és pontos játékra lesz szükségünk! Ha nem tudunk könnyű kosarakat szerezni, akkor nehéz mérkőzés vár ránk. Leginkább Salagnacra és Lepronra kell odafigyelnünk, akik meghatározói a francia csapatnak. Ismerős arc is lesz, Maja Miljkovic személyében, aki nálunk is eltöltött egy szezont.”

Nos, sikerült kikapcsolni a fent említett játékosokat, ugyanis Salagnac 9, Lepron pedig mindössze 4 pontra volt képes a negyven perc alatt. Ennek ellenére rendkívül szoros találkozót vívott a két csapat, ezt jelzi, hogy a félidőben például 41-41 volt az állás.

A magyar csapatnak ugyanakkor helyén volt a szíve és az esze is, hiszen a nagyszünet után már egyszer sem vezetett a hazai gárda (az első két negyedben felváltva vezettek a felek). Végre kijött a lépés az eddig csak korábbi soproni formáját kereső Oleksandra Kurasova-Gorbunovának is, ő 20 pontot szerzett.

A Sopron a forduló előtt 2 győzelemmel és 4 vereséggel a B csoport negyedik helyén állt, most a többi eredménytől függően előzhet majd.

A Győr nem járt sikerrel kiruccanása alkalmával, Spanyolországban szenvedett 37 pontos vereséget. Az ellenfél persze nem akárki volt, a Ros Casares Valencia. Ott játszik Honti Kata, ő 3 pontig jutott a találkozón.

A spanyolok kezdettől fogva irányították a játékot, osztálykülönbség volt a két együttes között, már az első negyedben 22 (!) pontos különbség alakult ki. Végül nem jutott el a 40 pontos differenciáig a két fél, de a Győr ettől függetlenül nem lehet büszke a teljesítményére.

Fűzy Ákos csapata a nyolcas csoport utolsó helyén szerénykedik.

Eredmények – női kosárlabda Euroliga
B csoport:
Tarbes (francia) – Uniqa Euroleasing Sopron 67-76 (20-22, 21-19, 12-16, 14-19)
A legjobb pontszerzők: El Gargati, Montgomery 14-14, Miljkovic 10, illetve Kurasova-Gorbunova 20, Krnjic 13, Horti 12, Fegyverneky 8
A csoport:
Ros Casares Valencia – Uni Seat Győr 80-43 (29-7, 23-15, 15-13, 13-8)
A legjobb pontszerzők: Wauters 18, Lyttle, Palau 12-12, Jackson 11, illetve Hollingsworth 13, Simon 10

Ajánlott videó

Olvasói sztorik