Sport

Az UEFA mérsékelte a Győr büntetését

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága mérsékelte a Győri ETO FC büntetését, így a magyar csapatot az eddigi három helyett "csak" két évre - maximum egy részvételre - zárta ki az európai kupasorozatokból.

A klub keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a grémium ugyanakkor helyben hagyta a júniusi döntéskor kiszabott 50 ezer eurós pénzbírságot, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetséget sújtó 100 ezer eurós büntetést is, melynek felét két évre felfüggesztette.
A fegyelmi bizottság szerint a magyar együttes tavaly úgy játszott az Európa Liga selejtezőjének 1., 2., 3. és utolsó, 4. fordulójában, hogy nem felelt meg mindenben az UEFA licenckövetelményeinek. A testület úgy vélte, a 2009. december 31-én lejárt tartozási kötelezettségének a Győri ETO FC nem tett eleget. A klub álláspontja viszont az, hogy észt játékosa, Jarmo Ahjupera vételárának maradékát, 50.000 eurót addig nem fizethette ki, amíg a futballista korábbi egyesülete nem állított ki számlát róla. Klement korábban azt mondta az MTI-nek, hogy a számla 2010. augusztus 16-án érkezett meg Győrbe, és azután ki is egyenlítették a tartozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik