Sport

Tobey Maguirenek illegális szerencsejáték miatt kell felelnie

A pókembert alakító Tobey Maguire illegális pókerpartikban vett részt, amiért január végén a bíróság előtt kell felelnie.

Tobey Maguirenek 2012. január 30-án kell megjelennie a bíróság előtt, a vád, részvétel illegális pókerpartikban, a bírság várhatóan eléri a 100 ezer dollárt is – írja a Poker.hu.

Hollywood filmcsillaga, Tobey Maguire nemcsak a blockbuster Pókerember-filmekből építette hatalmas vagyonát, hanem illegális pókerpartikon is szépen kopasztotta meg jómódú üzletember ellenfeleit. Egyike volt a „kifosztottaknak” Brad Ruderman, aki a Ruderman Capital Partners vezérigazgatójaként több millió dollárt hagyott ott ezekben a játékokban.

Nos Rudermant nyáron elítélték többszöri csalás vádjával, az egykori üzletembert 25 millió dolláros bírsággal sújtották. Ez az összeg azonban természetesen nem áll rendelkezésére, ezért Ruderman a pókerpartikon bukott összegből próbált valamicskét visszaszerezni.

Ehhez ügyvédje meg is találta a kiskaput, ugyanis egy régi törvény szerint az illegális szerencsejátékokban bukott pénzt vissza lehet követelni, ha megfelelő bizonyítékkal rendelkezik a károsult. Ruderman pedig fel tudott mutatni egy 80 ezer dollárról szóló csekket, amit Maguire nevére állított ki.

Ruderman egyébként börtönbüntetését tölti Texasban, így nem lehet majd ott a „Pókember” tárgyalásán január végén, ahol Maguirenek felelnie kell majd tetteiért. Maguire egyelőre azzal védekezik, hogy nem érzi magát bűnösnek, hiszen nem tudta, hogy ezek illegális partik voltak, bevételeit legálisnak vélte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik