Sport

Contador a Tour mellett olimpiát is nyerne

Amennyiben lehetséges lesz, a londoni olimpián is indulna a háromszoros Tour de France-győztes spanyol kerékpáros, Alberto Contador.

“Miért ne próbálnám meg? Igen érdekes és új kihívásnak tűnik a londoni ötkarikás verseny” – mondta a 28 éves spanyol bringás klubja, a Saxo Bank csapatbemutatóján.

Contador ugyanakkor doppingügyéről és a nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) múlt héten ezzel kapcsolatban lezajlott meghallgatásról nem kívánt nyilatkozni. Mint megjegyezte, csak a jövővel és az éppen előtte álló feladattal, azaz jelenleg a Saxo Bank soron következő izraeli edzőtáborával törődik.

Contador azt is kijelentette, hogy jövő évi legnagyobb célja a Tour de France megnyerése, noha tudja, ez rettenetesen nehéz lesz.

Contador a Tour de France-ot 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben, a Giro d’Italiát 2008-ban és idén, a Vuelta a Espanát 2008-ban nyerte meg, ő volt a világon az ötödik, aki mindhárom nagy háromhetes viadalon diadalmaskodni tudott.

Jövő évi versenyzése azonban erősen kérdéses, ugyanis 2010-ben lebukott a Touron, szervezetében klenbuterol nyomaira bukkantak. Először felfüggesztették versenyzői engedélyét, majd hazája szövetsége felmentette, de az ítélet ellen a nemzetközi szövetség (UCI) és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) is fellebbezett a CAS-nál. A versenyző ártatlannak vallja magát, elmondása szerint fertőzött hús miatt akadt fenn a vizsgálaton.

Döntés csak a jövő év elején várható, mivel a bizottságnak – korábbi közlése szerint – hat-nyolc hétre lesz szüksége ahhoz, hogy megalapozott ítéletet hozzon.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik