Sport

Bevette Franciaországot a Szolnok

A Szolnok magabiztos győzelmet aratott kedden a francia Pau-Orthez otthonában a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa negyedik fordulójában.

Az Eurochallenge-ben már tavaly is szerepelt Szolnok 1/2-es mérleggel állt az első három forduló után, a Pau-Orthez viszont már búcsút intett továbbjutási álmainak, mivel eddigi mérkőzésein – így az évadnyitó szolnokin is – vereséget szenvedett. Az első sikerükre hajtó franciák alaposan belekezdtek, de a sérült Bádert nélkülöző magyar bajnok keményen tartotta magát. A második negyedben a Gay vezette Tisza-partiak egy 14-0-ás rohammal faképnél hagyták ellenfelüket (22-35), amely ebben a szakaszban mindössze 8 pontot hozott össze -, a félidőben 30-39 volt az állás.

Térfélcsere után a nyáron honosított – és a mezőny legjobbjává előlépő – Trotter is rákapcsolt, így Pór Péter tanítványai 16 pontra megléptek (32-48). Az 52-63-ról induló negyedik játékrészre már nem maradtak izgalmak, mert a magyar csapat remekül őrizte előnyét, és végül megérdemelten szerezte meg második győzelmét a sorozatban.

A 2/2-es mérlegnél tartó Szolnok egy hét múlva a német Artland Dragonst fogadja.

Eredmény – Eurochallenge Kupa, 4. forduló, H csoport
Pau-Orthez (francia) – Szolnoki Olaj 67-75 (22-21, 8-18, 22-24, 15-12)
a magyar csapat legjobb dobói: Trotter 16, Grebenár 12, Mills 11, Fodor 10

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik