Sport

Karácsonykor indulhat az NBA

Törölték az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság négy sztárját érintő bemutató körút első állomását.

A csapattulajdonosok és a játékosokat képviselő szakszervezet (NBPA) szombaton kötött “kísérleti megállapodása” révén vélhetően karácsonykor kezdődik meg az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 2011/2012-es idénye.

Az egyezséget még mindkét félnek többségi szavazással el kell fogadnia, azaz az NBPA több mint 430 tagjából legalább a felének kell támogatnia az új kollektív szerződést, míg a 29 csapattulajdonosból minimum 15-nek. Ha ez megvalósul, akkor december 25-től a klubok egy 66 meccses alapszakaszt játszanak április 26-ig, a döntő utolsó napja pedig június 26. lesz. Az edzőtáborok december 9-én indulnának, majd a szezon során az együttesek legfeljebb háromszor fognak egymás után három napon pályára lépni.

Az idény eredetileg november 1-jén indult volna, és az elhúzódó bérvita miatt két hete december 15-ig valamennyi mérkőzést törölték.

A jelenlegi idény megvalósulására utalhat, hogy vasárnap törölték a négy NBA-sztárt érintő bemutató körút (egyelőre) első állomását az ohiói Akronban. LeBron James, Chris Paul, Dwyane Wade és Carmelo Anthony a “hazatérő turné” során elsőként James szülővárosába látogatott volna el csütörtökön, ám az eseményt nem rendezik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik