Sport

Megszakadt a Volán rossz sorozata

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata hazai pályán 3-1-re győzte le Klagenfurt együttesét.

Nagyon ráfért már a siker a Sapára, ugyanis a koronázóvárosiak az utóbbi négy meccsüket elveszítették, így kikerültek a felsőházi rájátszást érő első hatból. Ennek megfelelően a Fehérvári Ördögök az első harmadban rendesen odatették magukat, pedig sem Nagy Gergő, sem Eric Johansson nem volt bevethető, így két centert is nélkülöznie kellett a házigazdának.

Ennek ellenére már a hetedik percben megszerezte a vezetést a Volán, egy pofás akció végén Sofron István lőtte ki a jobb felsőt. Kisvártatva a másik gólzsák Derek Ryan villant, így Kevin Primeau legénysége 2-0-s előnyről várta a folytatást.

A második harmad kiegyenlített játékot hozott, a Klagenfurt láthatóan összekapta magát. Helyzetek voltak itt is, ott is, a kapusok azonban becsülettel tették a dolgukat. A hazai publikum ugyanakkor egy kihasználatlanul maradt kettős emberfór miatt kissé húzhatta a száját, a kétgólos differencia azonban így is megmaradt az utolsó húsz percre.

A KAC a harmadik harmadban fejvesztve rohant előre a szépítő gól megszerzéséért, ám mindeközben a túloldalon a Sapának is akadt helyzete. Az 55. percben végül csak sikerült mattolnia a vendégeknek Adam Munrót, ám Vas Márton postafordultával válaszolt, így a székesfehérváriak 3-1-es hazai győzelemmel tettek pontot a rossz széria végére.

Eredmény – EBEL, alapszakasz
Sapa FehérvárAV19 – Klagenfurt (osztrák) 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)
a magyar gólszerzők: Sofron (7.), Ryan (13.), Vas M. (56.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik