Sport

Nyert, de nem jutott tovább a Dab

A Dab.Docler hokicsapata a Sheffieldet is legyőzte a Kontinentális Kupában, ám végül nem jött össze a továbbjutás.

Az első harmadban a dunaújvárosi hokisok ellenfelük fölé nőttek, majd pár kiállításnak köszönhetően elfáradt a Sheffield, ezt pedig előbb Somogyi Balázs, majd Azari Zsolt használta ki a játékrész hajrájában, így már az első szünetre kétgólos előnnyel mehettek az Acélbikák. Ez azonban a jégkorongban veszélyes eredmény, Stephan Lundh fiai például egy nappal korábban az Asiago ellen kaptak ki 2-0-ról.

A fordulást követően aztán egy pillanatra megingott meg a magyar védelem, ezt pedig Stevenson használta ki és az üresen maradt kapuba lőtt. Nem kellett azonban sokat várni a válaszra, Pavuk Attila állította vissza a kétgólos differenciát. Ez összeroppantotta a brit csapatot, Gröschl Tamás, Galanisz Nikandrosz és Szappanos Dávid is még ebben a felvonásban talált be, már a második pauzára eldöntötte a találkozó sorsát a Dab.

A harmadik harmadban kissé kiengedtek az Acélbikák, a Sheffield Steelers azonban csak szépíteni tudott, a magyar együttes 6-3-ra nyerte meg a mérkőzést és a Kontinentális Kupa D csoportjának élére állt.

Az esti mérkőzésen a házigazda Herningnek a rendes játkidőben kellett volna nyernie az olasz Asiago ellen ahhoz, hogy a dunaújvárosiak jussanak tovább, ám a norvég fél 2-0-s vezetést követően hosszabbításban 3-2-re kikapott, így az olaszok jutottak be a négyes döntőbe. A Dab.Docler már negyedszer jutott be a legjobb tízbe, a fináléba azonban még nem sikerült kvalifikálnia magát – mint ahogy egy magyar együttesnek se.

A rivális székesfehérváriak korábban rendezőként vehettek részt a Kontinentális Kupa négyes döntőjében.

Eredmény – Kontinentális Kupa, D csoport, 3. forduló
Dab.Docler – Sheffield Steelers 6-3 (2-0, 4-1, 0-2)
A játéknap másik mérkőzésén:
Herning (dán)-Asiago (olasz) 2–3 (1–2, 1–1, 0–0, 0–1) – hosszabbítás után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik