Sport

Kikapott a Szeged, élre állt a Vasas a BL-ben

Az első két mérkőzését megnyerő Szeged vereséget szenvedett a vízilabda Bajnokok Ligája C csoportjában. Kikapott az Eger.

A BL magyar derbijén gólgazdag első negyedet produkáltak a csapatok a Komjádi uszodában, négyet szerzett a Vasas, hármat az eddigi két mérkőzését megnyerő Szeged úgy, hogy a vendégcsapat csak egy alkalommal (2-3) vezetett, és egyszer sem volt nagyobb a különbség egy találatnál.

Egy darabig ugyanez folytatódott a második szakaszban is, de aztán 5-4-es állásnál előbb Vámos Márton, majd Vörös Viktor fejezett be eredményesen egy támadást, ezzel meglépett a Vasas (7-4). A nagyszünetig viszont megint szorosabb lett az állás Molnár Tamás szépen helyezett távoli lövése nyomán (7-5).

A harmadik nyolc perc szegedi góllal kezdődött (7-5), de a Vasas emberelőnyből gyorsan válaszolt (8-6), aztán némi küszködés és gólcsend után Kiss Gergely távoli bombájával ismét három gólra nőtt a különbség (9-6).

A negyedik negyedben megint hamar kapuba talált a Szeged, majd egy gólra felzárkózhatott volna, de kihagyott egy ziccert, a megúszásból pedig gólt kapott, így 9-8 helyett 10-7 lett. Sőt Steinmetz Ádám nagyon szépen lőtte ki a bal felső sarkot, ezzel négyre növelte csapata előnyét, s bár a Szeged valamit faragott később a lemaradásából, a helyzet alapvetően már nem változott, 12-9 lett a vége. A győztes fővárosi csapat az élre állt a négyesben.

Eközben a bajnoki címvédő egri csapat a találkozó első felében nagyon pontatlanul célzott a szerb Partizan Beograd otthonában, így a hazaiak 6-2-re megléptek. A folytatásban a magyar csapat igyekezett felzárkózni, de az egyre keményedő csatában alulmaradt.

Gerendás György vezetőedző annyit fűzött hozzá a mérkőzéshez, hogy abban a vízilabdában, amelyben a játékvezető egy teljes védelmet pontoz ki, nem biztos, hogy részt akar venni.

“Meg kell nézni a felvételeket, kilenc labda nélküli kiállítást kaptunk, s három bekkünk is kipontozódott” – mondta.

Az Eger továbbra is pont nélkül sereghajtó.

Eredmények – férfi Bajnokok Ligája, főtábla, C csoport, 3. forduló

TEVA-Vasas-UNIQA – Szeged-Beton VE 12-9 (4-3, 3-2, 2-1, 3-3)

Gólszerzők: Kiss G. 3., Vámos, Steinmetz Á. 2-2, Boskovic, Vörös, Katonás, Brugljan, Decker 1-1, illetve Younger, Molnár 2-2, Kayes, Hegedűs, Kiss Cs., Török, Somogyi 1-1

Partizan Beograd (szerb) – ZF-Eger 9-6 (4-2, 2-0, 2-3, 1-1)

Gólszerzők: Cuk, Radovic, Mirovic 2-2, Vujasinovic, Aleksic, Dedovic 1-1, illetve Seman, Biros, Bátori, Kovács G., Varga Zs., Mezei 1-1

Az állás: 1. TEVA-Vasas-UNIQA 7 pont, 2. Szeged-Beton VE 6, 3. Partizan Beograd 4, 4. ZF-Eger 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik