Sport

Gálamérkőzésen búcsúzott Radulovics Bojana

A Dunaújváros 1999-ben Bajnokok Ligája-győztes női kézilabda-csapata a jelenlegi együttessel játszott gálamérkőzést.

Elbúcsúzott az aktív játéktól a Dunaújváros kiváló játékosa, a kétszer is a világ legjobbjának megválasztott Radulovics Bojana. A szombati barátságos, önfeledt hangulatú találkozó előtt állami, önkormányzati és sportvezetők sora köszöntötte a sportembert.

Elsőként Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára állt a mikrofon mögé, aki Orbán Viktor miniszterelnök gondolatait is tolmácsolta.

“Egy sikeres csapat a legkiválóbb példa arra, hogy a közös cél, az erőfeszítés, a küzdelem mindig szellemet, erőt, erkölcsöt egyesít: összetartásra ösztönöz. Ha pedig valaki olyan sikerekkel tette magát emlékezetessé, mint Ön, kedves Radulovics Bojana, akkor biztos lehet benne, hogy nem csak a dunaújvárosi emberek fogadták be maguk közé, hanem belopta magát valamennyi sportszerető magyar ember szívébe is” – fogalmazott levelében a kormányfő.

A Magyar Köztársaság Érdemrendjével korábban kitüntetett, a magyar válogatott színeiben olimpiai és világbajnoki ezüstérmet szerzett Radulovics Bojanát a Magyar Olimpiai Bizottság, a kézilabda-szövetség és Dunaújváros vezetői is köszöntötték.

Az ünnepi pillanatokat követően önfeledt játék következett: ismét egymás mellett küzdött Mátéfi Eszter, Kocsis Erzsébet, Siti Bea, Radulovics és a többi egykori kiváló játékos. Az eredményt nem számolták; a mérkőzés után visszavonultatták Radulovics kilences számú mezét.

Radulovics Bojana a Dunaferr SE alakulatával 1998-ban EHF Kupát, 1999-ben Bajnokok Ligáját és európai Szuperkupát nyert, míg a hazai mezőnyben négy magyar bajnoki címhez és öt Magyar Kupa-győzelemhez segítette a piros-fehéreket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik