Sport

Reagált a kecskeméti polgármester a “sportos” feljelentésre

A kecskeméti közgyűlés által felállított, az MSZP-frakció egyik tagja által vezetett bizottság vizsgálja a Kecskeméti KSE Kft. szerződései.

Zombor Gábor polgármester szükségesnek látta, hogy reagáljon az MSZP Demokrácia Központjának csütörtökön bejelentett feljelentésére.

Az ellenzéki párt a három NB I-es szakosztályt (kézilabda, kosárlabda, röplabda) működtető kecskeméti gazdasági társaság szerződései miatt fordult a hatóságokhoz.

A polgármester hangsúlyozta: amikor a Kecskeméti SE Sportegyesületeket Működtető Kft. felügyelőbizottságának egyik tagja jelezte az általa szabálytalannak tartott eljárásokat, könyvszakértői vizsgálatot rendelt el. “Ezután javasoltam a közgyűlésnek egy vizsgálóbizottság felállítását – amelyet a közgyűlés elfogadott -, s az elnökévé az MSZP-frakció egyik tagját választották meg” – tette hozzá a polgármester.

Zombor Gábor emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat október 27-ei ülésére a bizottság elkészített egy részjelentést, amelyet a közgyűlés elfogadott. A polgármester utalt arra, hogy a közgyűlés határozatának megfelelően november végére a vizsgálóbizottság a teljes jelentést elkészíti, amely alapján a tulajdonosnak, az önkormányzat közgyűlésének a szükséges lépéseket meg kell tennie.


“A vizsgálóbizottság részjelentésben javasolt intézkedéseit a sportegyesületeket működtető gazdasági társaság taggyűlése már megtárgyalta és elfogadta” –
mondta a polgármester.

Az október 27-ei közgyűlés, személyiségi jogok miatt, zárt ülés keretében tárgyalta a Kecskeméti KSE Kft. gazdálkodását vizsgáló bizottság részjelentését. Az egyhangúlag elfogadott határozat az alábbiakat tartalmazta: a közgyűlés a Kecskeméti KSE Kft. Gazdálkodását Vizsgáló Bizottság részjelentését elfogadja. A közgyűlés tudomásul veszi a társaság ügyvezetőjének lemondását. A közgyűlés a vizsgálóbizottság javaslatai alapján felkéri Zombor Gábor polgármestert, hogy kezdeményezze a kft. taggyűlésének összehívását, és döntések meghozatalát a javasolt pontokban.

A Kecskeméti KSE Kft. működését vizsgáló MSZP-s vezetésű bizottság részjelentésében hűtlen kezelésre, vagy sikkasztásra utaló határozat nem volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik