Sport

Kifizette játékosát a Pécs

Péntek estig kiegyenlítette a Nagy-Bujdosó Nórával szemben fennállt tartozását a női kosárlabda-bajnokságban szereplő Pécs 2010.

A magyar szövetség versenybizottsága csütörtökön játékengedély-kiadási tilalommal büntette a klubot, illetve a november 25-e utáni meccseire vonatkozóan pontlevonást – találkozónként egyet – helyezett kilátásba tartozásai miatt. A bizottság a Nagy-Bujdosó Nóra és a baranyai gárda másik korábbi kosarasa, Fegyverneky Zsófia által beadott panaszokat tárgyalta meg csütörtökön, s a játékosoknak adott igazat a klubbal szemben.

Az NB I.-es gárdát működtető Pécsi Női Kosárlabda Kft. a Nagy-Bujdosóval szemben fennálló tartozást elismerte, s pénteken kora este Albert Tamás ügyvezető a klub hivatalos honlapján megjelent közleményben úgy fogalmazott, “Nagy-Bujdosó Nóra esetében nincs ügy.”

“Ahogy azt előzetesen jeleztük az érintettek felé, a tartozást a mai napon kiegyenlítettük, a teljesítési igazolást az érintettek felé megküldtük” – nyilatkozott Albert Tamás.

Fegyverneky ügyében a klub álláspontja szerint a szerződéséből származtatott tartozást már korábban átütemezték, s annak az október 31-ig esedékes részletét kifizették, s az erről szóló igazolást megküldték a versenybizottsághoz. Az utolsó részletet pedig január 31-ig kell kifizetniük.


Bodnár Péter
, az MKOSZ ügyvezető igazgatója ugyanakkor a távirati irodát arról tájékoztatta, hogy a pécsi klub és a játékos ügynöke által aláírt tartozás-elismerési igazolás, illetve az átütemezésről készült dokumentum ellenére a kosárlabdázó – állítása szerint – még nem kapott pénzt. A bizottság előtt a pécsiek nem tudták igazolni, hogy törlesztettek volna Fegyvernekynek, csupán azt, hogy egy kft.-nek utaltak pénzt, ahonnan szerintük a játékosnak meg kellett volna kapnia az összeget. Fegyverneky ugyanakkor azt mondja: nem jutott a pénzéhez.

“Fegyverneky Zsófia esetében a Pécsi Női Kosárlabda Kft. a fellebbezés jogával él, mivel az MKOSZ versenybizottságának határozata az abban foglalt szankciót egy hibás tartalommal bíró tartozás-elismerő nyilatkozat alapján rótta ki – áll a péntek kora esti közleményben. – Ezen nyilatkozattal kapcsolatban a Pécsi Női Kosárlabda Kft. a jogi útra történő terelés lehetőségét sem zárja ki.”

Albert Tamás hozzátette, a határozat alapján a fellebbezést nyolc napon belül kell megtenni, ez az időszak pedig a szankció alkalmazására nézve halasztó hatályú.

“Ez ebben az esetben azt jelenti, hogy a hétvégén sorra kerülő mérkőzésen nem sújtja csapatunkat pontlevonás. Ennek tényét Bodnár Péter, az MKOSZ ügyvezetője is megerősítette.”

A vasárnapi, Győr elleni rangadóra a Pécsi Zebrák szurkolói csoport gyűjtési akciót kezdeményezett. Két, közjegyző által lezárt gyűjtődobozt helyeznek ki a Lauber Dezső Sportcsarnokban, s a meccs alatt összegyűlt pénzadományokkal a Pécs 2010-et segítik majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik