Sport

Érik a Pacquiao-Mayweather csúcsmeccs?

A Boksz Világszervezet és a Bokszvilágtanács váltósúlyú bajnoka május elején szállhat ringbe.

Manny Pacquiao november közepén védte meg címét a Boksz Világszervezet (WBO) égisze alatt, ám a Juan Manuel Marquez ellen aratott pontozásos győzelmet követően többen is hangot adtak azon véleményüknek, mely szerint a mexikóinak kellett volna nyernie. Épp emiatt sokáig napirendi ponton volt, hogy a felek megegyeznek egy visszavágóban, ám mikor PacMan kijelentette, hogy az esély megvan rá, de semmi sincs kőbe vésve, az amerikai tanácsadói elárulták, a bokszoló meg akar mérkőzni a filippínóval 2012-ben.

„Már mennek az egyezkedések a Mayweather elleni meccsem kapcsán, ugyanakkor még semmi sem biztos. Ő talán azt gondolja, hogy azért kellene most összecsapnunk, mert szenvedtem Marquez ellen, ő pedig azt hiheti, hogy simán megnyerte volna azt a mérkőzést” – mondta a profi pályafutása során eddig csak három vereséget szenvedő Pacquiao. A találkozót a tervek szerint május 5-én bonyolítanák le.

A Bokszvilágtanács (WBC) váltósúlyú övét birtokló Floyd Mayweather Jr., aki eddig veretlen karrierje során B-tervvel is készül, ugyanis ha nem jönne össze a Pacquiao elleni csata, akkor a WBC középsúlyú bajnokával, Sergio Martinezzel meccselne.

„Legalább az egyikükkel szeretnék egy kiélezett mérkőzést vívni. Úgy érzem még semmit sem tettem le az asztalra, így ha holnap bejelenteném a visszavonulásomat, akkor minden bizonnyal hamar elfelednének az emberek. Talán én is elfelejteném magamat” – mondta Martinez, aki azért csak bezsebelt pár világbajnoki címet az eddigiek során, illetve több szaklap is a világ jelenlegi harmadik legjobb ökölvívójának tartja súlycsoportoktól függetlenül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik