Sport

Világbajnok a junior öttusa vegyesváltónk

A Kovács Sarolta, Demeter Bence kettős nyerte a vegyes váltók versenyét a junior öttusázók Buenos Aires-i világbajnokságán.

A hétfői zárónapon jutott még egy érem a magyaroknak a remekül sikerült argentin versenyen: a Tóth Adrienn, Földházi Zsófia duó harmadik lett a női váltók küzdelmében.

Kovács Sarolta és Demeter Bence 1000 pontos vívással második volt az első szám után, majd a medencében is a második legjobb eredményt érte el, ezután megnyerte a lovaglást, így nagyon jó helyzetből vághatott neki a kombinált számnak.

Ebben az ötödik legjobb teljesítményt nyújtotta a magyar páros, de ezzel együtt is magabiztos győzelmet aratott. Előzőleg, egyéniben Kovács győzött, így megvédte címét, Demeter pedig – aki tavaly szintén a korosztály világbajnoka volt – szoros versenyben negyedikként zárt.

A kétfős női váltóban is harcban voltak a győzelemért a magyarok, Tóth és Földházi 818 pontos vívással indította a napot, ezzel a hatodik helyen állt, majd az úszásban első, a lovaglásban pedig második lett, s a lövészetekkel megszakított futásban is az élmezőnyhöz tartozott, ideje a harmadik legjobb volt, ez összesítésben bronzérmet ért a brit és a német páros mögött.

A férfiaknál a Demeter Gergely, Harangozó Bence kettős tizedikként zárt. A magyarok két arany-, és két bronzéremmel fejezték be a világbajnokságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik