Sport

Kárpáti György az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke

Új vezetése van a névváltoztatáson átesett Olimpiai Bajnokok Klubját, amely mostantól Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete.

A szervezet a Magyar Olimpiai Bizottság tanácstermében kedden tartott soros közgyűlésén – melyen 19 tagból 12 jelent meg – az alapszabály revíziója során döntöttek a névváltoztatásról, továbbá feladatként jelölték meg, hogy a jövőben javaslattal éljenek a Nemzet Sportolója cím odaítélésénél, illetve állást foglaljanak a magyar sport időszerű kérdéseiben.

Hegedüs Csaba más irányú elfoglaltságai, így a Nemzetközi Birkózó Szövetségben betöltött tisztsége miatt lemondott az elnöki posztról. A tagság zárt ülésen, titkos szavazással választotta meg a szervezet új vezetését. Az elnök a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Kárpáti György lett.

Az alelnöki posztot a jövőben az olimpiai bajnok kenus, Vaskuti István és a kétszeres ötkarikás aranyérmes öttusázó, Török Ferenc tölti be. Az elnökségbe pedig az olimpiai játékokon egyformán háromszor győztes Fenyvesi Csaba párbajtőröző és Gyarmati Dezső vízilabdázó került még be.

Kárpáti a voksolás után megköszönte a bizalmat és a szervezet munkájának megélénkítését ígérte. Továbbá jelezte, készülni kell a szervezet fennállásának 20. évfordulójára, melyet decemberben ünnepelnek meg.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik