Sport

Kovács Sarolta címvédése a junior öttusa-vb-n

Kovács Sarolta győzött a junior öttusázók Buenos Aires-i világbajnokságán. Tóth Adrienn 9., Földházi Zsófia 16., a magyar csapat harmadik lett.

A címvédő Kovács Sarolta, aki szeptember elején második lett a moszkvai felnőtt vb-n, majd a lengyelországi Drzonkówban megnyerte a junior Eb-t, a nemzetközi szövetség honlapja szerint vívásban 5. lettt 976 ponttal.

Úszásban a harmadik legjobb időt érte el, lovaglásban 1160 pontot szedett össze, így másodikként vághatott neki a lövészetekkel megszakított futásnak, melyben megelőzte az orosz Alisza Fahrutgyinovát.

A nyári, londoni felnőtt Eb-n ezüstérmes, 2007-ben junior vb-győztes Tóth Adrienn 1000 pontos vívással kezdett, a kilencedik idővel zárta a második számot, majd 1180 pontot lovagolt, ezzel harmadik volt a kombinált szám előtt, végül 9. pozícióban fejezte be a versenyt.

A tavalyi ifjúsági olimpián ezüstérmes Földházi Zsófia sem vívott rosszul, 880 pontig jutott, majd az úszást megnyerte, a lovaglás viszont nem jött össze neki, összeredménye mindössze 860 ponttal gyarapodott a harmadik számban, ezzel visszacsúszott, de pozícióját a középmezőnyben a lövészetes futás során megőrizte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik