Sport

Klubcsúcsot állított be a Green Bay, leégett a Giants

Tovább szárnyal a még mindig hibátlan Green Bay Packers az NFL-ben. Rodgersék 10-0-ás mérleggel állnak az NFC északi csoportjának élén 11 hét után.

A péntek hajnali Tebow-time után, tizenkét mérkőzéssel folytatódott vasárnap este az NFL 11. játéknapja.

Franchise-rekordot állított be a Green Bay Packers

Aaron Rodgers három TD-hez asszisztált, közel háromszáz yardot szórt, de nem volt könnyű dolga a Packersnek a vendég Tampa Bay Buccaneersszel. A vége 35-26-os győzelem, az idei tizedik a Green Bay-nek. Ezzel a címvédő beállította a klub 1962 óta érvényes rekordját. A új legjobb szezonkezdethez a csoportrivális Detroitot kell legyőznie a “Sajtfejűeknek” csütörtökön.

Negyedik és gól szituációt vert vissza a Ravens a hajrában

Az AFC északi divíziójának rangadóján a Baltimore Ravens védelmének ikonja, Ray Lewis nélkül (a középső védő utoljára 2007-ben hagyott ki meccset, azóta zsinórban 57-szer lépett pályára) gyűrte le a rájátszásra ugyancsak pályázó Cincinnati Bengalst. A végén mindent megtett a Bengals, hét pontos hátrányban, az utolsó egy percen belül, már a hazaiak vörös zónában birtokolták a labdát, de az újonc irányító, Andy Dalton negyedik kísérletre interceptiont dobott, így a fordítás elmaradt.

A nagy igyekezetben az egyik játékvezető is megtapasztalta az NFL keménységét. A szabad labdára mozduló játékosok nem kímélték az útjukba kerülő csíkosruhást.

A bíró a kupac alján:

Pontzuhatag és öt Stafford TD passz Detroitban

A Lions tovább üldözi az NFC északi csoportjában a Packerst. Ezúttal 84 pontos mérkőzésen verték a Carolina Pantherst. Matthew Stafford, a Detroit irányítója 335 yardot passzolt, öt touchdownnal zárt. Az utolsó a győzelmet jelentette: három percen belül Brandon Pettigrew-t találta meg a célterületen belül. A Lions csütörtökön a Green Bay-t fogadja a hálaadásnapi focimaraton részeként.

Ötödször nyert zsinórban a Chicago, Cutler hüvelykujját törte

A szabadkártyás helyért versengő Chicago Bears súlyos árat fizetett az újabb sikerért. Irányítójuk, Jay Cutler 286 yardot passzolva és két TD-t kiosztva, zsinórban ötödik győzelmére vezette csapatát a válságban lévő San Diego Chargers ellen, de a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón kiderült, hogy Cutler a meccs hevében hüvelykujját törte, ráadásul a dobó kezén.

A San Diego sorozatban ötödik vereségét szenvedte el. Philip Rivers újabb két interceptiont gyűjtött be, így összesen 17-nél jár idén. Ez pedig már most negatív rekord, és még hol van a szezon vége? Eddig a 2007-ben dobott 15 volt a legtöbb eladott labdája, de azt egy teljes idény alatt hozta össze.

A mindent eldöntő drive-ot ezúttal Vince Young vezette

Az vasárnap éjszakai derbin a New York Giats fogadta a bukdácsoló “álomcsapatot”, a Philadelphia Eaglest. Andy Reidék dolgát nehezítette, hogy sem Michael Vick, sem az elkapó, Jeremy Maclin nem vállalta a játékot. Így a Sasokat a szebb napokat látott, 2006-os 1/3-as draftpick, Vince Young irányította. Méghozzá nem is rosszul. Bár háromszor is eladta a labdát, a negyedik negyedben 10-10-es állásnál egy majdnem kilenc perces, tizennyolc játékból álló, 80 yardos támadássorozatot vezényelt. A szenzációs drive során hat darab harmadik downt is megoldottak a vendégek.

Young 2:45-tel a lefújás előtt Riley Coopert találta meg:

Eredmények – NFL, 11. játéknap
Baltimore Ravens – Cincinnati Bengals 31-24
Cleveland Browns – Jacksonville Jaguars 14-10
Detroit Lions – Carolina Panthers 49-35
Green Bay Packers – Tampa Bay Buccaneers 35-26
Miami Dolphins – Buffalo Bills 35-8
Minnesota Vikings – Oakland Raiders 21-27
Washington Redskins – Dallas Cowboys 24-27 – hosszabbítás után
San Francisco 49ers – Arizona Cardinals 24-7
St. Louis Rams – Seattle Seahawks 7-24
Atlanta Falcons – Tennessee Titans 23-17
Chicago Bears – San Diego Chargers 31-20
New York Giants – Philadelphia Eagles 10-17
Monday Night Football, kedd, 2:30 (Sport2, ÉLŐ):
New England Patriots – Kansas City Chiefs
Thanksgiving Day Football, csütörtök
18:30-tól:
Detroit Lions – Green Bay Packers
22:15-től:
Dallas Cowboys – Miami Dolphins
péntek, 2:20-tól (Sport2, ÉLŐ):
Baltimore Ravens – San Francisco 49ers

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik