Sport

Demeter Bence negyedik lett az öttusa-vb-n

A junior öttusázók Buenos Aires-i világbajnokságán épphogy lemaradt a dobogóról a magyar versenyző. Csapatban hatodikak lettünk.

A címvédő és idén junior Európa-bajnok Demeter Bence a nemzetközi szövetség honlapja szerint gyenge közepes, 856 pontos vívással kezdett, s a 12. pozícióból kellett felzárkóznia.

Úszásban ugyancsak a 12. teljesítmény volt az övé, lovaglásban azonban nem hibázott, így a lövészetekkel megszakított futást már hatodikként kezdhette meg. A kombinált számban aztán még két helyet előrelépett.

Demeter Bence az idén a felnőttek között is szép sikereket ért el, aranyérmet nyert a férfi váltóval az Európa-bajnokságon, míg a vb-n másodikként zárt a hagyományos versenyben szerepelt csapattal. Utóbbi viadalon hatodik volt egyéniben.

A tavalyi, ifjúsági olimpián negyedik Demeter Gergely, illetve Harangozó Bence végig a mezőny második felében állt az argentínai versenyen.

A győzelmet a Demeter Bencéhez hasonlóan már a felnőttek között is számottevő eredményekkel rendelkező brit James Cooke harcolta ki annak ellenére, hogy még magyar riválisánál is lényegesen rosszabb, 736 pontos vívással indította a napot.

Szombaton Kovács Sarolta – címét megvédve – győzött a nők versenyében, Tóth Adrienn kilencedik, Földházi Zsófia pedig 16. lett. A magyar csapat bronzérmet szerzett.

Eredmények – junior öttusa-vb
Egyéni:
1. James Cooke (brit) 5880 pont
2. Pavel Iljasenko (kazah) 5860 pont
3. Alekszander Nobis (német) 5856
4. Demeter Bence 5816 pont
…23. Demeter Gergely 5484 pont
…36. Harangozó Bence 4576 pont
Csapat:
1. Koreai Köztársaság 17 276 pont 
2. Oroszország 17 096 pont
3. Fehéroroszország 16 564 pont
…6. Magyarország 15 876 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik