Sport

Contador a Sportdöntőbíróság előtt

Megkezdődött a háromszoros Tour de France-győztes kerékpáros, Alberto Contador doppingügyének meghallgatása a nemzetközi Sportdöntőbíróságon.

A spanyol bringás nem nyilatkozott a média képviselőinek és menedzsere közölte, hogy a négynapos meghallgatás során egyáltalán nem áll majd a sajtó rendelkezésére.

Contador védelmében 23 ember jelenik meg a CAS háromfős testülete előtt, továbbá hazugságvizsgálónak is aláveti magát a 28 éves sportoló.

Contador a Tour de France-t 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben, a Giro d’Italiát 2008-ban és 2011-ben, a Vuelta a Espanát 2008-ban nyerte meg, ő volt a világon az ötödik, aki mindhárom nagy háromhetes viadalon diadalmaskodni tudott.

Azonban jövő évi versenyzése erősen kérdéses, 2010-ben a szervezetében klenbuterol nyomaira bukkantak. Először felfüggesztették versenyzői engedélyét, majd hazája szövetsége felmentette, de az ítélet ellen a nemzetközi szövetség (UCI) és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) is fellebbezett. A versenyző ártatlannak vallja magát, és elmondása szerint fertőzött hús miatt akadt fenn a vizsgálaton.

A CAS múlt heti közlése szerint valószínűleg januárban dönt az ügyben, mert a háromfős bizottságnak hat-nyolc hétre lesz szüksége ahhoz, hogy megalapozott ítéletet hozzon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik