Sport

Kovács András az EPT Loutraki fináléjában

Egyedüli magyar játékosként Kovács András bejutott az Európai Póker Turné Lutraki állomásának döntőjébe.

38 játékos térhetett vissza az EPT Loutraki negyedik versenynapjára, egyedüli magyarként Kovács „and217” András volt ott a mezőnyben, akinek sikerült bravúrt végrehajtania, és bejutott a mai nyolcfős fináléba – írja a Poker.hu.

A negyedik játéknaphoz érkezett az első görögországi Európai Póker Turné állomása, a napsütötte Loutrakiban azonban 38 játékos a strand helyett a pókerasztalokat választotta. Köztük volt a magyar online profi, de már számos élő pókerversenyen bizonyított Kovács András is, aki az élmezőnyből várhatta a folytatást.

Kovács folyamatosan tudósította szurkolóit saját twitterjén, így szinte az összes kulcspartijáról informálódhattunk. Az első komolyabb leosztásban pont egy 50-50 szituációt vesztett el, ahonnan nagyon nehezen is, de még felküzdötte magát.

Ekkora azonban K-Q-val A-K-ba szaladt, ami az akkor már több mint 600 ezres zsetonszámán mély nyomot hagyott, 170 ezerre csúszott vissza. Innen már sajnos nem tudott megújulni Kovács, viszont nagy bravúrt végrehajtva bejutott a fináléba, igaz utolsó helyről kezdheti meg a döntőt.

Magyar játékosunk nincs elkeseredve, már tudja a nyerő kombinációt: „210k, cutoff leszek, egy gyors dupla és még bármi lehet! Day 5!!” – írta boldogan twitterjét. Az ötödik játéknap azt jelenti, hogy élete első EPT döntő asztalát játszhatja, egyben Magyarország első bajnoki címét is megszerezheti.

Az EPT Loutraki döntőseinek zsetonállása:
Zimnan Ziyard – 2 771 000 zseton
Ioannis Taramas – 1 755 000 zseton
Hauke Heseding – 1 660 000 zseton
Mario Puccini – 1 077 000 zseton
Pierre Mothes – 1 073 000 zseton
Florian Schleps – 850 000 zseton
Charalampos Kapernopoulos – 749 000 zseton
Kovács András – 210 000 zseton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik