Sport

Federer győzelemmel kezdett a vb-n

Roger Federer másfél óra alatt, három szettben győzte le Jo-Wilfried Tsongát a Barclays ATP World Tour Finals nyitómeccsén, a B-csoportban.

Pont egy héttel ezelőtt ugyanez a két játékos csapott össze a párizsi mesterverseny döntőjében. Akkor nyolcvanhat perc alatt, két szettben nyert a svájci.

A meccs úgy indult, mint egy hete, Federer lerajtolta Tsongát. Először 2-1-nél vette el a francia adogatását, majd 5-2-nél újra brékelt, így mindössze huszonegy perc alatt 6-2-re söpörte be az első játszmát.

A folytatás viszont csak annyiban hasonlított a párizsi döntőhöz, hogy Tsonga magára talált. Akkor a feljavulás a rövidítéses kiharcolásához és elvesztéséhez volt elég, ma viszont ki is egyenlített a francia. Sokat kockáztatva, remekül variálta a játékot. Fél óra alatt mindkét fogadóelőnyét kihasználva, 6-2-vel válaszolt.

A harmadik szettben szépen hozták az adogatásaikat a felek, úgy tűnt, ismét tie-break dönt majd, de maradt még egy fordulat a végére: 5-4-es vezetésnél Federer váratlanul három mérkőzéslabdához jutott, Tsonga ki nem kényszerített hibáinak és kettős hibájának köszönhetően. A második lehetőséget pedig egy fonák nyerővel ki is használta a szeptember 10-e óta veretlen, legutóbbi nyolc találkozóján szettet sem bukó Federer.

A tizenhatszoros Grand Slam-bajnok páholyában ott ült jóbarátja, Thierry Henry is, aki mostanság az Arsenallal edz. A korábbi francia válogatott csatár vajon kinek szurkolt a világbajnokság nyitómeccsén?

Eredmény – ATP-vb, London (2,227 millió font)
B-csoport:
Federer (svájci, 4.) – Tsonga (francia, 6.) 6-2, 2-6, 6-4
A csoport állása:
Federer   1-0
Nadal       0-0
Fish          0-0
Tsonga     0-1

21:15-től, Digi Sport (ÉLŐ):
Nadal (spanyol, 2.) – Fish (amerikai, 8.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik