Sport

A Schleck-tesók a Tourra gyúrnak, ugrik a Giro

Frank és Andy Schleck, a luxemburgi bringás fivérek a Tour de France érdekében feláldozzák a jövő tavaszi olasz körversenyt.

A Schleck-testvérek kihagyják a Giro d’Italiát jövőre, a Tour de France-ra összpontosítanak, bár Andyt érdekli a 2012-es világbajnokság is.

A velochrono.fr számára nyilatkozó Frank Schleck szerint ami egyedül számít, az a: “A Tour. Imádjuk a Tourt. Mi már eddig is nagyon-nagyon jó eredményeket értünk el a francia körversenyen. Az az álmunk, a fő célunk.”

A Schleck-testvérek a dobogó alacsonyabb fokai után már oda vágynak, ahova tavaly az ausztrál Cadel Evans jutott – a tetejére.

2012-ben a Schleckek a bombaerős RadioShack-Nissan csapatban többek között Andreas Klödennel és Chris Hornerrel tekernek együtt.

Frank Schleck még nem tudja, hogy alakul majd a taktika a 2012-es Tour-on. “Papíron létezik hierarchia, de azt a verseny és a teljesítmények alakítják majd”.

Mint ahogyan a felkszülést is, amit szintén a francia versenyre hegyeztek ki. A luxemburgi bringások egyúttal várják már a közös munkát a RadioShack főnökével, honfitársukat, Johaqn Bruyneelt mindketten nagyar tartják.

A téli időszakban a Schleck-fiúk időfutambeli hiányosságait próbálják javítani – Frank és Andy izmot épít a hátára és a combjára, szélcsatornában is tesztelik őket.

“Nagyon fontos, hogy ebben a szakágban fejlődjük, bár mindig is nagy lesz a különbség köztünk és az olyan spacialisták között, mint Fabian Cancellara”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik