Sport

A Honvéd messze volt a visszavágástól

Nem tudott visszavágni a Honvéd férfi vízilabdacsapata a Szegednek a múlt vasárnapi kupadöntős vereségért a Vodafone ob I. rangadóján.

A Magyar Kupa fináléjában – nem kevesek szerint vitatható módon – kikapott egy hajrában született góllal a találkozó közben már három találattal is vezető, címvédő Honvéd, de a bajnoki menetrend szeszélye folytán már ezen a víkenden lehetősége nyílott revánsot venni a Tisza-partiakon, akik a Kőér utcában is szerették volna megőrizni veretlenségüket.

Úgy indult, hogy ez sikerülhet is, hiszen az elején hazai vezetésről fordított 4-1-re a Szeged annak dacára, hogy már az első negyedben elveszítette egyik legjobbját, a háromszoros olimpiai bajnok center Molnár Tamást, akit durvaságért – cserével – végleges kiállítással büntettek. A hazaiak – akiknél jó ideje hallani fizetési késedelmekről, anyagi nehézségekről – módfelett bizonytalanul, enerváltan és feltűnően dekoncentráltan pólóztak, s támadásaik végén rendre a kapufát tesztelték, míg a vidéki együttes sorozatban élt lehetőségeivel.

Az újdonsült edző, Vincze BalázsKásás Zoltántól “megörökölt” – csapata folytatta jobban a második félidőt is, egyre növelte az előnyét a harmadik nyolc percben, míg Vad Lajos alakulata változatlanul a szétesettség jeleit mutatta.  A meccs legelején lőtt találatot követően 21 perc (!) elteltével volt képes újból eredményes lenni a Honvéd, de ekkor már 7-1-re meglépett a vendéggárda.

A sportágnak ezúttal inkább csak “ellenhírverést”, semmint jó propagandát csapó mérkőzés negyedik negyede némi bizonyítványjavítást hozott, amennyiben a vendéglátók immár “emberes” lövésekkel egyre közelebb férkőztek (6-8) – miközben a Szeged “sikerrel lesüllyedt” a Honvéd addigi szintjére… -, a vége azonban ezzel együtt sima hazai vereség lett.

Eredmények – vízilabda ob I.
Groupama-Honvéd – Szeged-Beton VE 6-8 (1-2, 0-2, 1-4, 4-0)
Góldobók: Salamon, Gór-Nagy 2-2, Tóth M., Szivós 1-1, illetve Turzai, Somogyi 2-2, Kiss Cs., Kayes, Hegedűs, Varga P. 1-1
További eredmények:
TEVA-Vasas-UNIQA – BVSC-Zugló 19-6 (7-2, 4-1, 5-1, 3-2)
Legjobb dobók: Vörös 4, illetve Borsós 3
Debrecen Fujitsu – Bodrogi Bau-Szentesi CS and K-Szentesi VK 11-8 (3-3, 3-1, 3-3, 2-1)
Legjobb dobók: Misic, Bugajcsuk, Varga 3-3, illetve Weszelovszky, Németh 2-2
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – PVSK-Fűszért 12-7 (2-1, 3-2, 3-2, 4-2)
Legjobb dobók: Nyéki 3, illetve Hangay 2
ZF-Eger – Kaposvári VK 15-5 (4-1, 4-2, 1-0, 6-2)
Legjobb dobók: Bátori, Seman 3-3, illetve a vendégek öt gólját öt különböző játékos lőtte
FTC-Fisher Klíma – OSC 11-7 (3-1, 3-1, 3-2, 2-3)
Legjobb dobók: Czigány 3, illetve Benczur, Szécsi D. 3-3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik