Sport

Tebow életben tartotta a Denver playoff reményeit

A Broncos irányítója, Tim Tebow az utolsó drive-ban futotta le a New York Jets védelmét a győzelemért, az NFL 11. játéknapjának nyitómeccsén, péntek hajnalban.

A védelmek által erősen dominált első félidő két mezőnygólt hozott. Matt Prater az első hazai támadássorozat végén, 37 yardról talált be. A Jets a második negyedben, Nick Folk 21 yardos rúgásával kiegyenlített, így a félidőben 3-3-mal vonultak az öltözőbe a felek.

Szünet után beindult a pontgyártás: a Jets falembere, Matt Slauson az ellenfél 1 yardos vonalán szedte össze a Mark Sanchez kezéből kiütött labdát, majd a célterületen belülre vetődött vele. A szerencsés mentéssel labdavesztés helyett touchdown a vége. 10-3-ra lépett meg a vendég Jets.

Még a harmadik játékrészben egyenlített a Denver védősora. A tizedik szezonját taposó szélső védő, Andre Goodman 26 yardos interception visszahordásával és Prater jutalomrúgásával 10-10-re módosult az állást. A harminchárom éves Goodman karrierjének első TD-je volt a mai.

A zárófelvonásban ismét a zöld-fehérek kerültek előnybe Folk 45 yardos mezőnygóljával, mindez azonban úgy tűnt, elég lesz a győzelemhez, hiszen a Denver támadásban halvány volt az egész meccsen. A passzjáték nem működött, de a negyedik negyedben elérkezett a mostanában megszokott Tebow-time.

Az irányító összeszedte magát az utolsó támadássorozatra, és azt csinálta, amihez a legjobban ért: futott. Az addig jegelt option offense meg is lepte Rex Ryan vezetőedző védelmét. Tebow drámai, 95 yardos drive-ot vezetett, kevesebb mint egy perccel a vége előtt a győztes TD-t is maga futotta meg: 17-13.

Tebow győzelmet érő futása:

Mióta Tebow átvette a Broncos irányítását Kyle Ortontól, a csapat 4-1-re áll, összességében 5-5-tel a második helyen az AFC nyugati csoportjában, ahol még bármi megtörténhet.

A Jets szintén 50%-os mutatóval rendelkezik, de komoly lépéshátrányba került az AFC északi divíziójában, a 6-3-as New England Patriotsszal szemben.

Eredmény – NFL, 11. játéknap
Denver Broncos – New York Jets 17-13 (3-0, 0-3, 7-7, 7-3)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik