Sport

Szétlövés után kapott ki a Volán az EBEL-ben

A kellemelten stílusú Znojmo ellen nem ment a Sapa Fehérvárnak, 0-1-ről még fordított a magyar csapat, de csak egy pontot szerzett.

A Volán az EBEL utolsó előtti helyezettjét fogadta a válogatott szünet utáni első osztrák bajnoki fordulóban. A Znojmo mindenkire veszélyes, teljesen kiszámíthatatlan csapat, elég arra gondolni, hogy idegenben verték a listavezető Klagenfurtot.

Székesfehérváron is meglepetést okoztak, hiszen megszerezték a vezetést az esélyesebbnek számító Volán ellen a 37. percben Kanko révén. Ez azt jelenti, hogy bár nagy volt a küzdelem, az első harmad érintetlen hálókkal ment le. Még jó, hogy Ladányi szinte azonnal egyenlített.

A 41. percben Johansson szerzett vezetést a Sapa Fehérvárnak, ugyanakkor 7 perccel később ismét egyenlített az EBEL újonca. Következhetett a hirtelen halál.

Ekkor már 21-39 volt a kapuralövések aránya, a vendégek javára. Jól jelzi ez az adat, hogy a stabil csapatok nem szeretnek a csehek ellen játszani.

Nem esett gól a hosszabbításban, jöhettek a büntetők. Johansson indított, rögtön ki is hagyta, majd a csehek belőtték (0-1). Ladányi volt a következő, ő is elrontotta.

Munro kifogta a 41 éves Kuherov büntijét, Derek Ryan viszont szintén hibázott, szétlövés után nyert a Znojmo. Egy pontot szerzett a Sapa Fehérvár AV19 ezen a mérkőzésen.

Eredmény – EBEL
Sapa Fehérvár AV19 – Znojmo (cseh) 2-3 (0-0, 2-1, 0-1, 0-0, 0-1) – szétlövés után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik