Sport

Magyar aranyérem az U23-as cselgáncs-Eb-n

Zámbori Bence arany-, míg az ugyancsak 66 kg-os Gorjánácz Zsolt bronzérmet nyert az Tyumenyben zajló Európa-bajnokságon.

A honvédos Zámbori Bence lett, montenegrói és francia ellenfélen keresztül jutott be a négy közé, ahol ipponnal verte a német Sebastian Seidlt. A döntőt sem küzdötte végig, mivel ott is ipponnal győzött a török Mehmet Durmaz ellen. Zámbori a magyar dzsúdósport 13. aranyát szerezte az U23-as Eb-k történetében.

Súlycsoport- és klubtársa, Gorjanácz Zsolt egy osztrák és egy orosz rivális búcsúztatása után, harmadik meccsén ipponnal alulmaradt – a fináléban később Zámbori által megvert – Durmazzal szemben. A vigaszágon előbb a holland Wytze de Jongnál, majd a bronzcsatában a korábban szintén Zámbori által megvert Seidlnél bizonyult jobbnak, így ő állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

A nyitónap többi magyarja – Majer Tibor (60 kg), Maros Barbara (52), Erdélyi Lilla (48) és Szabó Katinka (57) – helyezetlenül zárt.

Szombaton Krizsán Szabolcs (81), Tóth Krisztián (81), Gáspár Eszter (63) és Szabó Franciska (70) lép tatamira a nyugat-szibériai városban, ahol 37 ország 314 cselgáncsozója verseng.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik