Sport

Elkapta a fonalat a Boston, Jagr kidőlt Philadelphiában

A címvédő Boston Bruins zsinórban hetedik győzelmét aratta az észak-amerikai hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A regnáló bajnok a Columbus gárdáját látta vendégül, a találkozó előtt nem sokan láttak esélyt arra sem, hogy a Blue Jackets pontot rabolhat Bostonból, főleg, hogy a csapat a legutóbbi öt meccséből négyet is elvesízett. Nos, ehhez képest egy gólnélküli első harmadot követően a vendégek szereztek vezetést, Derek MacKenzie emberelőnyből mattolta Tuuka Rask kapust.

A hazaiak postafordultával válaszoltak, majd folytatódott a birkózás, végül a szétlövésekre maradt a döntés. Míg bostoni oldalról Rich Peverley és David Krejci is betalált, addig a Columbusból csak Mark Letestu volt sikeres, a Bruins így már zsinórban hetedik meccsét nyerte meg és közelít a legjobb nyolchoz.

A bostoni menetelés:

Philadelphiában mindeközben Ilja Brizgalov különleges mérkőzését játszották, az orosz kapus első ízben védett egykori kenyéradója, a Phoenix Coyotes ellen. A válogatott portást szemmel láthatóan felspannolta a helyzet, ugyanis 30 védéssel (közel 97 százalékos védési hatékonysággal) járult hozzá a Philly 2-1-es győzelméhez. Érett egyébként a hosszabbítás, ám az újonc Matt Read 18.6 másodperccel a rendes játékidő letelte vágott a hálóba egy lecsorgó pakkot. A Flyers így már három meccse veretlen és vezeti a keleti konferenciát.

Így nyert a keleti éllovas:

Némi üröm is vegyült az örömbe, ugyanis a csapat sztárja, az olimpiai és világbajnok, Stanley Kupa-győztes cseh Jaromir Jagr az első harmadban megsérült. A klasszis összesen három cserében 1 perc 22 másodpercet töltött a jégen, egyelőre nincs hivatalos információ arról, mi is a baja, csak annyi, hogy az altestén. Jagr három év oroszországi légióskodás után tért vissza az NHL-be, első philadelphiai szezonjában eddig hat gólnál és 17 pontnál jár.

Összesen egyébként tizenegy találkozóra került sor a magyar idő szerint péntek hajnali játéknapon, ám csak az Ottawa Senators és a Los Angeles Kings tudott nyerni idegenben. Egyedül a Colorado Avalanche nem tudott gólt szerezni.

Eredmények – NHL, alapszakasz
New York Islanders-Montreal Canadiens 4-3
Philadelphia Flyers-Phoenix Coyotes 2-1
Boston Bruins-Columbus Blue Jackets 2-1, büntetőkkel
Tampa Bay Lightning-Pittsburgh Penguins 4-1
Minnesota Wild-Colorado Avalanche 1-0
Nashville Predators-Toronto Maple Leafs 4-1
St. Louis Blues-Florida Panthers 4-1
Winnipeg Jets-Washington Capitals 4-1
Edmonton Oilers-Ottawa Senators 2-5
Anaheim Ducks-Los Angeles Kings 3-5
San Jose Sharks-Detroit Red Wings 5-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik