Sport

“Nem számított a szurkolók véleménye”

Szisztematikus átalakítás zajlik a győri kézilabda háza táján. Tegnap az eddig sikeredzőnek hitt Konkoly Csabát állították fel a kispadról. Vajon Miért?

Amióta Győrben új elnökség van minden fronton zajlik az élet. Tavasz végén Vanyus Attila elnök vezetésével a teljes elnökség mondott le, majd Bakos István edzőt küldték el. Az előzményeket tekintve talán nem is annyira váratlanul, tegnap Konkoly Csabára került a sor.

Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO elnöke nem köntörfalaz arra a kérdésre, hogy miért éppen akkor váltanak edzőt, amikor a csapat csoportelsőként jutott tovább a BL-ből:

˝Az elnökség és a klub menedzsmentje kicsit más szemmel nézi a csapat szereplését, mint a közvélemény. Nem kizárólag a tabellán elfoglalt helyre és meccsek végeredményére koncentrálunk. Azt láttuk, hogy változtatásra van szükség. Úgy gondoljuk, azokat a célokat, amelyeket kitűztünk az együttes elé, másik edzővel, más típusú szakemberrel nagyobb eséllyel tudjuk elérni” – fejtette ki a klubelnök, majd cáfolta azt a felvetést, mely szerint a szurkolók véleménye alapján menesztették a szakembert.

“Az elnökség olyan tagokból áll, akik a gazdasági élet különböző pontjain meghatározó pozícióban tevékenykednek, ezeken a helyeken szintén nap, mint nap fontos döntéseket kell meghozniuk. Figyelembe kell venni minden szükséges információt, amely az adott esettel kapcsolatos, hogy minél jobb elhatározásra juthasson az ember. Ebbe a körbe azonban nem tartozik bele, és soha nem is tartozott bele a szurkolói fórumokon megjelent vélemények sokasága.”

Kelecsényi elárulta, vannak már jelöltek a vezetőedzői pozícióra, de neveket nem árult el.

“Természetesen egy ilyen mérvű változtatásra csak akkor vállalkozhatunk, ha már látjuk magunk előtt a reális alternatívákat a folytatást illetően. Tárgyalások zajlanak Konkoly Csaba utódjának megtalálása érdekében, de neveket nem szeretnék egyelőre elárulni. Legfontosabb ebben a helyzetben a gyors döntés, és annak lehetőségének megteremtése.”

Konkoly Csabának élő szerződése van a klubbal, így felmerül a kérdés, végleg megválnak tőle, vagy megtalálják valamilyen más feladattal?

“Csaba ide tartozik, Győri ETO-s, így nem kérdés, hogy a továbbiakban is számítunk szakértelmére. Az Audi ETO-nak komoly utánpótlás programja van, melyben jelenleg 800 gyerek szerepel. Beadtuk a pályázatot a látványsportágak társasági adóból történő támogatására, melyben célként azt jelöltük meg, hogy ezt a szervezetet továbbfejlesztjük, tökéletesítjük, s négy éven belül már 1200 fiatal nevelését szeretnénk biztosítani a klubon belül. Ebbe a rendszerbe kínáltam Csabának egy nagyon komoly pozíciót, melyet reményeim szerint el is fogad.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik